Live

A murit miliardarul Sheldon Adelson, mogulul cazinourilor din Las Vegas

Data actualizării: Data publicării:
A murit miliardarul Sheldon Adelson, mogulul cazinourilor din Las Vegas. FOTO: Agerpres

Sheldon Adelson, magnatul miliardar al cazinourilor din Las Vegas şi susţinător al lui Trump, a murit la 87 de ani, anunță BBC.

Moartea sa a fost cauzată de complicații legate de tratamentul său pentru limfom non-Hodgkin, a transmis compania Las Vegas Sands într-un comunicat.

Principal finanţator al Partidului Republican, Sheldon Adelson a fost un susţinător ferm al preşedintelui Donald Trump şi al premierului israelian Benjamin Netanyahu.

Compania sa a amintit în comunicat partea vizionară a lui Adelson care, în industria turismului, este considerat arhitectul complexurilor hoteliere integrate. "În Las Vegas, Macao şi Singapore, viziunea domnului Adelson pentru complexurile integrate a transformat sectorul, a schimbat traiectoria companiei pe care el a fondat-o şi a reinventat turismul în fiecare dintre aceste pieţe. Impactul său asupra industriei va fi veşnic", a declarat Las Vegas Sands în comunicat.  

Grupul magnatului deţine două complexuri hoteliere de lux în Las Vegas - The Venetian şi The Palazzo - şi cazinouri în Macao şi Singapore.

În Israel, Benjamin Netanyahu a beneficiat de pe urma generozităţii sale prin intermediul cotidianului gratuit Israel Hayom pe care Adelson l-a înfiinţat în 2007 şi care este astăzi unul dintre cele mai citite din Israel

Sheldon Adelson fi înmormântat în Israel, se precizează în comunicat. O ceremonie comemorativă ar urma să aibă loc în Las Vegas "la o dată ulterioară", a precizat grupul Sands.

Într-o declarație, fostul președinte american George W Bush a spus că a deplâns trecerea unui "prieten".

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că Adelson și a doua sa soție, Miriam, născută în Israel, "au contribuit la întărirea poporului evreu și a statului evreu".

Cine a fost Sheldon Adelson

Născut în 1933, Adelson a crescut la Boston, fiu al unor imigranți evrei, tatăl lucrând ca șofer de taxi.

A început să lucreze de la o vârstă fragedă, vânzând ziare. A abandonat facultatea și a fondat zeci de companii, lansându-și cariera drept organizator al unei conferințe în domeniul computerelor în anii 1970.

Căutând mai mult spațiu pentru a găzdui vizitatori pentru eveniment, el a intrat în afaceri cumpărând hotelul Sands.

Adelson a înființat ziarul gratuit Israel Hayom din Tel Aviv și a fost proprietar al revistei Las Vegas Review-Journal, pe care a cumpărat-o în 2015.

De asemenea, a donat sute de milioane de dolari republicanilor și grupurilor conservatoare în ultimele două decenii, inclusiv peste 25 de milioane de dolari președintelui Donald Trump, care i-a acordat soției lui Adelson Medalia Libertății în 2018.

"Sunt împotriva oamenilor foarte bogați care încearcă să sau influențează alegerile. Dar, atâta timp cât este posibil, o voi face", a spus Adelson pentru revista Forbes în 2012, un an în care a cheltuit aproximativ 90 de milioane de dolari într-un efort de a oprește realegerea lui Barack Obama.

Editor : Georgiana Marina

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mireille Mathieu, Sophie Marceau, Luc Besson, Salma Hayek între celebrităţile invitate la dineul în onoarea lui Xi Jinping la Paris

Taylor Swift ameninţă că dă în judecată un student care i-a urmărit avionul privat și spune că e "o chestiune de viaţă și de moarte"

Celebrități care și-au spus adio în 2023. Despărțiri care au frânt inimile fanilor

Starea de sănătate a lui Celine Dion se agravează. Nu a găsit niciun tratament pentru boala rară de care suferă

Partenerii noștri