Taylor Swift ameninţă că dă în judecată un student care i-a urmărit avionul privat și spune că e "o chestiune de viaţă și de moarte"

Data actualizării: Data publicării:
Taylor Swift
Taylor Swift ameninţă că dă în judecată un student care i-a urmărit avionul privat. FOTO: Profimedia Images

Un student care urmăreşte avioanele private ale celebrităţilor spune că avocaţii lui Taylor Swift au ameninţat că îl vor da în judecată pentru că a făcut publice online informaţii despre zborul ei, transmite BBC.

Jack Sweeney foloseşte date disponibile publicului pentru a urmări decolările şi aterizările avioanelor aparţinând unor persoane bogate şi le postează o zi mai târziu.

Avocaţii lui Swift i-au trimis o scrisoare de încetare a urmăririi lui Sweeney, un student în vârstă de 21 de ani la University of Central Florida, cerându-i să înceteze să mai facă publice date despre locaţia avionului privat al vedetei.

Scrisoarea, emisă în decembrie, spune că informaţiile reprezintă "o ameninţare iminentă la adresa siguranţei şi bunăstării" lui Swift, numind-o "o chestiune de viaţă sau de moarte" pentru ea.

Aceasta citează numeroşi hărţuitori cu care a avut de-a face în cariera sa şi spune că datele le oferă infractorilor "o foaie de parcurs pentru a-şi duce la îndeplinire planurile".

BBC nu a analizat în mod independent scrisoarea, al cărei conţinut a fost relatat de presa americană.

Într-o declaraţie pentru BBC, Jack Sweeney a spus: "Nu intenţionez să fac rău".

"De fapt, cred că Swift are câteva cântece bune. Cred în transparenţă şi în informaţiile publice ", a spus el.

El a adăugat că a primit scrisoarea de ameninţare după ce mass-media a început să analizeze cu atenţie amprenta de carbon a lui Swift.

În 2022, Swift s-a aflat în fruntea listei celebrităţilor cu cele mai mari emisii de CO2 ale avioanelor private, potrivit firmei de marketing digital Yard. Organizaţia a constatat că emisiile emise de jetul ei au fost de aproximativ 1.185 de ori mai mari decât emisiile anuale totale ale unei persoane obişnuite.

Luna trecută, un bărbat în vârstă de 33 de ani a fost arestat sub acuzaţia de hărţuire în faţa casei lui Swift.

O purtătoare de cuvânt a lui Swift a declarat presei americane că postările despre avionul ei sunt parţial de vină.

"Nu putem comenta nicio investigaţie în curs de desfăşurare a poliţiei, dar putem confirma că momentul în care a fost hărţuită sugerează o legătură", a declarat purtătoarea de cuvânt Tree Paine.

"Postările sale spun exact când şi unde ar fi fost ea", a adăugat aceasta.

BBC i-a contactat pe avocaţii lui Swift pentru comentarii.

Planurile de călătorie ale lui Swift au atras, de asemenea, o atenţie sporită din partea fanilor în ultimele luni, din cauza turneului ei de concerte foarte mediatizat.

Duminică, ea urmează să zboare la Las Vegas pentru a-şi vedea prietenul jucând în Super Bowl NFL, la o zi după concertul său din Tokyo.

Postarea lui Sweeney nu oferă nicio informaţie despre cine călătoreşte în avioane sau unde se duc călătorii după ce aterizează.

El a urmărit, de asemenea, zborurile private ale altor americani bogaţi, printre care cofondatorul Microsoft, Bill Gates, fondatorul Amazon, Jeff Bezos, şi directorul executiv al Meta, Mark Zuckerberg.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri