Live

Aleksandr Lukașenko acuză autoritățile lituaniene că ucid migranți

Data publicării:
Președintele belarus, Aleksandr Lukașenko. Foto: Profimedia Images

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a acuzat luni Lituania de ucidere de migranţi, după informaţii privind un alt deces la frontiera de est a Uniunii Europene (UE). Lukașenko, îmbrăcat în uniformă militară, a vorbit, la o întâlnire cu reprezentanții Ministerului Apărării belarus, despre migranţi aduşi dinspre UE la frontiera bielorusă „morţi sau poate pe jumătate morţi” şi aruncaţi acolo, informează dpa.

„În această criză a migraţiei, ticăloşii au mers atât de departe încât au ucis oameni”, a spus Lukaşenko în timpul unei întâlniri cu reprezentanţi ai Ministerului Apărării belarus.

Poliţia de frontieră belarusă a anunţat luni dimineaţa că un bărbat a fost găsit mort la frontiera cu Lituania, după ce un alt trup neînsufleţit a fost descoperit la sfârşitul săptămânii trecute. Informaţia nu a putut fi verificată.

UE îl acuză pe Lukaşenko, etichetat adesea drept „ultimul dictator al Europei”, că a determinat în mod deliberat migranţi să vină cu avionul din zone de criză precum Irak şi să se îndrepte apoi spre frontiera Republicii Belarus cu UE. De asemenea, migranţi s-au plâns în repetate rânduri că au fost agresaţi de forţele de securitate belaruse, informează Agerpres.

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii a raportat recent mai mult de zece decese de-a lungul frontierei estice a UE cu Belarusul, de la debutul actualei crize a migranților. De la începutul acestei crize în vară, mii de migranţi s-au strâns la frontiera belaruso-polonă, cheltuindu-şi toate economiile sau îndatorându-se pentru a încerca să fugă de situaţia dificilă din ţările lor şi să ajungă în Europa

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mai mulţi ruşi şi belaruşi aleși voluntari pentru Jocurile Olimpice de la Paris au primit mail că nu mai sunt acceptați

Belarusul acuză Lituania de un presupus atac cu drone asupra capitalei, spunând că „vrea să apeleze la NATO pentru a desfăşura trupe”

Lukașenko spune că riscul unor „provocări armate” de-a lungul graniţei cu Ucraina este ridicat

Lukașenko le cere ucrainenilor să facă pace cu Putin ca să evite o „apocalipsă nucleară”

Partenerii noștri