Live

Ambasadorul care i-a scris lui Musk să se „ducă dracului” a devenit numărul doi în diplomația ucraineană

Data actualizării: Data publicării:
Înainte de plecarea din post, ambasadorul s-a angajat într-o controversă aprinsă cu miliardarul Elon Musk, care propusese ca Ucraina să cedeze Rusiei Crimeea. Foto: Profimedia Images

Andri Melnik, fostul ambasador al Ucrainei la Berlin, cunoscut pentru poziţiile sale dure, a fost numit adjunct al ministrului de externe, transmite Reuters. Reprezentantul guvernului în parlamentul Ucrainei, Taras Menliciuk, a anunţat numirea, vineri, pe Twitter.

Melnik a fost ambasador timp de şapte ani, înainte de a fi rechemat la Kiev, luna trecută, după ce a comentat despre liderul naţionalist ucrainean, Stepan Bandera, o personalitate controversată până astăzi în Ucraina şi în străinătate. Ambasadorul era invitat adesea la televiziunile germane şi a afirmat că i-a luat apărarea lui Bandera pentru a arăta că acesta este o figură respectată în unele părţi din Ucraina.

Bandera a fost unul din conducătorii insurecţiei ucrainene atât împotriva naziştilor, cât şi a sovieticilor. Aliaţii săi au fost acuzaţi de asasinate în masă, ale căror victime au fost polonezii de pe teritoriul actual al Ucrainei.

După invazia rusească în Ucraina, începută în februarie, Melnik a criticat Germania pentru presupusa orientare pro-rusă şi a făcut lobby pentru ca guvernul german să furnizeze ţării sale armament sofisticat.

Înainte de plecarea din post, ambasadorul s-a angajat într-o controversă aprinsă cu miliardarul Elon Musk, care propusese ca Ucraina să cedeze Rusiei Crimeea deja anexată şi să organizeze noi referendumuri în teritoriile ucrainene ocupate de forţele ruse.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

FOTO Mesajul misterios al lui Valeri Zalujnîi, la 3 luni după ce a fost dat afară de la conducerea armatei ucrainene

Programul zilnic al lui Elon Musk: mănâncă o gogoașă în fiecare dimineață și se culcă la 3. Cum își împarte timpul și ce obiceiuri are

Salarii de mii de dolari și pașapoarte rusești. Cum convinge Rusia cetățeni cubanezi să lupte pe frontul din Ucraina (BBC)

SUA anunță că Ucraina va folosi ajutorul american pentru o nouă contraofensivă: „Va recuceri teritoriul pe care rușii l-au ocupat”

Partenerii noștri