Live

Anchetă în Ucraina după ce un dispozitiv de înregistrare a fost găsit în noul birou al șefului Armatei, Valeri Zalujni

Data publicării:
Anchetă în Ucraina după ce un dispozitiv de înregistrare a fost găsit în noul birou al șefului Armatei, Valeri Zalujni. FOTO: Profimedia Images

Serviciul de securitate ucrainean a început o anchetă penală după ce într-un birou care ar fi putut fi folosit în viitor de șeful armatei, generalul Valeri Zalujni, a fost găsit un "dispozitiv tehnic", relatează Reuters.

Serviciul de securitate a declarat duminică pe aplicaţia de mesagerie Telegram că a fost deschisă o anchetă în temeiul unui articol din Codul penal ucrainean privind "achiziţionarea, vânzarea sau utilizarea ilegală a unor mijloace tehnice speciale pentru obţinerea de informaţii".

Acesta a adăugat că dispozitivul - caracterizat iniţial ca fiind un microfon de către presa locală - a fost considerat, conform informaţiilor preliminare, ca fiind "într-o stare nefuncţională" şi nu au fost găsite mijloace de stocare a informaţiilor sau de transmitere la distanţă a înregistrărilor audio.

"Subliniem faptul că dispozitivul nu a fost găsit direct în biroul lui Valeri Zalujni, ci într-unul dintre spaţiile care ar fi putut fi folosite de acesta în viitor pentru muncă", a precizat serviciul.

"Serviciul de Securitate al Ucrainei ia toate măsurile prevăzute de lege pentru a investiga această infracţiune", a adăugat acesta.

Generalul Zalujni a fost menţionat printre posibilele ţinte ale unei remanieri în rândul gradelor militare de vârf, în contextul unei răciri a relaţiilor cu preşedintele Volodimir Zelenski, care nu a fost de acord cu punctul său de vedere în ceea ce priveşte desfăşurarea războiului de 21 de luni împotriva Rusiei.

 Într-un articol publicat luna trecută în The Economist, Zalujni a scris că războiul a intrat într-o etapă de uzură care ar putea fi în beneficiul Moscovei şi i-ar permite să îşi reconstruiască puterea militară. Preşedintele nu a fost de acord cu această evaluare că războiul ar fi intrat într-un impas.

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Surpriză de proporții! Un fost câștigător de Grand Slam și-a anunțat retragerea din tenis, la numai 30 de ani

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Parlamentul ucrainean a acceptat demisia ministrului agriculturii, acuzat de corupţie

Ucraina va primi primele avioane de luptă F-16 în iunie sau iulie, afirmă o sursă militară de la Kiev

„Momentul critic al războiului va veni peste două luni”, susține comandantul forțelor terestre din Ucraina

Ucraina va putea recruta până la 20.000 de deținuți pentru a-și întări armata

Partenerii noștri