Live

Armata rusă se apropie de a doua cea mai mare centrală nucleară a Ucrainei

Data actualizării: Data publicării:
Rusia a început o invazie în Ucraina la 24 februarie 2022. Foto: Profimedia Images

Trupele rusești se apropie de centrala nucleară Iujnoukrainsk aflată în regiunea Mikolaiv, din sudul Ucrainei, a anunțat vineri ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, citată de CNN. Iujnoukrainsk este a doua cea mai mare instalație nucleară din Ucraina după Zaporojie, centrala atacată și capturată vineri de forțele ruse.

„Forțele ruse se află acum la 30 de kilometri și continuă să se apropie de a doua cea mai mare instalație nucleară a Ucrainei”, a declarat ea, fără să denumească centrala.

Potrivit Energoatom, organismul de supraveghere al centralelor nucleare din Ucraina, Iujnoukrainsk este a doua cea mai mare instalație nucleară din țară în ceea ce privește capacitatea de generare a energiei.

„Președintele Putin trebuie să oprească această catastrofă umanitară punând capăt războiului și încetând aceste atacuri de neimaginat împotriva poporului Ucrainei”, a afirmat Linda Thomas-Greenfield.

Ambasadorul a adăugat că „pericolul iminent continuă”, după ce un dezastru a fost „evitat la limită” în noaptea de joi spre vineri, referindu-se la incendiul care a izbucnit la centrala nucleară Zaporojie, după ce a fost bombardată de forțele ruse.

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Doi copii au fost filmați în tribună și ce a urmat a devenit viral instant: peste 25 de milioane de vizualizări!

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Situație tot mai tensionată pe frontul din Ucraina. Rușii au recucerit o localitate cheie de lângă Bahmut

„Proprietatea privată e un moft”, varianta rusească: Cum încearcă Putin să confiște activele americane din Rusia. Cine sunt vizați

Estonia acuză Rusia că a provocat un „incident la frontieră”, menit să stârnească „frică și anxietate”

Trump e convins că, de dragul lui, Putin l-ar elibera imediat pe jurnalistul american Evan Gershkovich: „Va face asta pentru mine”

Partenerii noștri