Live

Asasinul lui Shinzo Abe a fost pus sub acuzare oficial, la peste 6 luni de la uciderea fostului premier

Data publicării:
Tetsuya Yamagami l-a împușcat pe Shinzo Abe cu o armă de foc improvizată. Foto: Profimedia

Procurorii japonezi au anunțat, vineri, că l-au pus oficial sub acuzare pe bărbatul suspectat de asasinarea fostului prim-ministru al Japoniei, Shinzo Abe, relatează CNN.

Tetsuya Yamagami este acuzat de crimă și de încălcarea regimului armelor și munițiilor. Procuratura din orașul Nara a transmis, într-un comunicat, că a început oficial procedurile după ce perioada de evaluare psihiatrică a lui Yamagami s-a încheiat.

Yamagami a fost evaluat psihiatric până acum, în Nara. Autoritățile au încercat să-și dea sama dacă bărbatul este în deplinătatea facultăților mintale și dacă este apt să fie judecat conform legii. Această primă perioadă de detenție s-a încheiat marți.

Yamagami a fost reținut imediat după ce l-a împușcat pe Abe, în timp ce fostul premier susținea un discurs de campanie pentru un candidat al partidului său, în iulie 2022, înainte de alegeri. El și-a recunoscut fapta chiar la locul crimei.

Medicii care au încercat să-l trateze pe Abe au spus că glonțul a ajuns suficient de adânc cât să-i lovească inima și că acesta a murit din cauza sângerării profunde.

Conform informațiilor de atunci, Yamagami a vrut să-l omoare pe Abe pentru că credea că bunicul acestuia, și el un lider politic japonez, a ajutat la creșterea influenței unei organizații religioase.

Cel mai probabil, organizația respectivă este Biserica Unificării, extrem de controversată în Japonia din cauza legăturilor cu politicienii  din partidul de guvernământ. Scandalul legat de ea a dus la mai multe demisii de la vârful statului japonez în ultima perioadă.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Țările G7 s-au angajat să-și închidă centralele pe cărbune până în 2035

În Germania are loc cel mai mare proces de înaltă trădare de după Al Doilea Război Mondial. Puciștii „Reichsburger” sunt judecați

Cei doi ucraineni uciși de un rus în Germania erau soldați aflați la tratament în Bavaria

Un gunoi spațial gigant a fost fotografiat pentru prima oară de aproape de o companie japoneză care vrea să curețe spațiul de deșeuri

Partenerii noștri