Live

Atac cu posibilă motivație islamistă în Germania. Autoritățile au reținut un suspect într-o operațiune cu focuri de armă

Data publicării:
Foto: GettyImages

Un tânăr în vârstă de 23 de ani, care conducea cu viteză redusă, sâmbătă noapte, într-un oraș din Germania, a fost înjunghiat grav în braț de un individ care i-a deschis portiera. Atacatorul ar fi strigat „Allahu akbar”, potrivit presei germane.

Poliţia din oraşele Koln şi Aachen nu a confirmat, dar nici nu a negat aceste relatări ale publicaţiilor Bild şi Aachener Zeitung.

Incidentul s-a produs în orașul Stolberg din landul Renania de Nord-Westfalia. Victima are răni serioase, dar viaţa nu îi este în pericol.

Atacatorul a reuşit să fugă de la locul faptei, iar poliția a declanșat o operaţiune de căutare a lui la nivel naţional şi a lansat o anchetă cu privire la motivaţia atacului, potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei din Aachen.

Duminică seara poliția a anunțat că a reținut un suspect într-o acţiune care s-a soldat cu rănirea acestuia, dar şi a altor două persoane, printre care un poliţist, scrie Agerpres.

Suspectul călătorea ca pasager într-un autoturism în apropierea oraşului Aachen. Poliţia din Koln a anunţat pe Twitter că suspectul, şoferul vehiculului şi un poliţist au fost răniţi într-o confruntare, fără a oferi alte detalii.

„În acest moment nu putem exclude extremismul islamist ca motiv” al atacului, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne din landul Renania de Nord-Westfalia.

Editare web: Luana Păvălucă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Germania acuză Rusia de un atac cibernetic "intolerabil": "Vor exista consecințe"

Scholz și Macron se vor întâlni joi seară, înainte de vizita lui Xi Jinping. Ce planuri au cei doi lideri

De ce își aruncă grecii oalele pe geam de Paște. Cele mai ciudate tradiții în jurul lumii

Descoperire macabră la o fostă bază nazistă. Cinci schelete cu mâinile și picioarele tăiate, descoperite la „Bârlogul Lupului”

Partenerii noștri