Live

Avalanşă într-o staţiune din Austria. Zece oameni au fost îngropaţi în zăpadă

Data publicării:
În ultimii ani, în Austria, avalanşele au făcut în medie peste 20 de morţi anual. Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Profimedia Images

Aproximativ zece persoane au fost îngropate de o avalanşă produsă în staţiunea austriacă Zürs, autorităţile făcând acum eforturi pentru a le salva, informează krone.at.

Potrivit poliţiei locale, avalanşa s-a produs în jurul orei locale 15:00 şi a afectat inclusiv pârtia de schi. O singură persoană afectată a fost găsită până acum şi este în siguranţă.

Aproximativ 100 de salvatori iau parte la misiunea de căutare, fiind ajutaţi de câini de urmă. De asemenea, trei elicoptere au fost chemate în ajutor pentru localizarea celor căutaţi.

Căutările se efectuează acum pe înturneric, cu ajutorul lanternelor.

"Facem tot ce putem pentru a-i salva pe iubitorii sporturilor de iarnă", se arată într-un comunicat al oraşului Lech, de care aparţine staţiunea.

Potrivit meteorologilor există un risc mare de avalanşe în toată regiunea austriacă Vorarlberg, în ziua de Crăciun, din cauza zăpezii care a căzut recent şi a vântului.

Editor : D.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

VIDEO Momentul în care o schioare provoacă o avalanşă în Munţii Rodnei. Femeia a fost târâtă de valul de zăpadă, dar a scăpat cu viaţă

Pericol de avalanșă la peste 1.800 de metri, unde stratul de zăpadă atinge jumătate de metru după ultimele ninsori

Avalanşă la Bâlea Lac, unde este risc mare de producere a unor noi alunecări de zăpadă. „Clasica de Bâlea a venit mai repede”

Un lup surprins de un schior pe o pârtie din Italia o ia la fugă și intră în plasele de protecție. Bărbatul riscă 2 ani de închisoare

Partenerii noștri