Video Un lup surprins de un schior pe o pârtie din Italia o ia la fugă și intră în plasele de protecție. Bărbatul riscă 2 ani de închisoare

Data actualizării: Data publicării:
lup pe partie
Foto: captură video Corriere TV

O înregistrare video făcută de un schior pe o pârtie din Val di Fiemme, în Trentino, arată un lup care fuge la vederea omului venind spre el în viteză. Animalul încearcă să scape dar intră în plasele de protecție puse pe marginea pârtiei, notează Corriere della Sera.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Agenția Națională pentru Protecția Animalelor a depus o plângere împotriva unor persoane necunoscute la Procuratura din Trento pentru maltratare și posibila ucidere a animalului.

Autorul videoclipului riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la doi ani dacă lupul moare în urma incidentului.

„Ceea ce s-a întâmplat în Val di Fiemme nu este, din păcate, un incident izolat. Există acum nenumărate cazuri de animale sălbatice, lupi și urși în primul rând, care sunt urmărite de mașini, vânate sau ademenite pentru a-și face selfie-uri, ucise cu capcane, împușcate. Este clar că, tocmai din cauza comportamentului nostru ticălos, noi suntem un pericol pentru animalele sălbatice și nu ele pentru noi”, a precizat ANPA într-un comunicat.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri