Live

Avioane de luptă americane au interceptat avioane ruseşti în apropiere de Alaska (NORAD)

Data publicării:
Avioane de luptă americane au interceptat avioane ruseşti în apropiere de Alaska (NORAD). FOTO: Profimedia Images

Două avioane de luptă americane au interceptat patru avioane ruseşti în apropiere de Alaska, a anunţat Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială (NORAD).

Această interceptare "de rutină" a unor aeronave ruseşti, în special modele de bombardier greu Tu-95 şi avion de vânătoare Su-35, a avut loc luni, a spus indicat NORAD într-un comunicat, scrie Agerpres.

Aceasta este o operaţiune care constă în escortarea unui avion potenţial rival care s-ar afla prea aproape de un spaţiu aerian sau care a intrat în acesta.

"Avioanele ruseşti au rămas în spaţiul aerian internaţional şi nu au intrat în spaţiul aerian suveran american sau canadian", a adăugat sursa citată, precizând că o astfel de activitate rusă "are loc în mod constant şi nu a fost considerată o ameninţare sau o activitate provocatoare". 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Nota surprinzătoare primită de Radu Drăgușin după ce a jucat 103 de minute în ultimul meci al sezonului pentru Tottenham

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ministrul britanic al Apărării este „foarte îngrijorat” de partneriatul dintre Putin și Xi Jinping: „E o amenințare”

Ucrainenii au distrus vânătorul rusesc de mine Proiect 266-M Kovroveţ: "Încă o zi proastă pentru flota rusă de la Marea Neagră"

La doar 17 ani, o fată și-a luat doctoratul în medicină

"Se pregătește un mare haos". Mii de luptători ruși au ajuns în zece baze din Libia, stârnind îngrijorări cu privire la planul Moscovei

Partenerii noștri