Live

Biden îl avertizează pe Putin să nu folosească arme nucleare

Data actualizării: Data publicării:
Preşedintele american Joe Biden. Foto: Profimedia Images

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, îl avertizează pe Vladimir Putin să nu folosească arme nucleare. „Nu face asta!” i-a transmis liderul de la Casa Albă omologului său rus într-un interviu realizat de postul american CBC News. Întrebat ce ar face SUA în cazul în care Putin ar merge atât de departe, liderul american a refuzat să detalieze, spunând doar că vor fi consecințe. 

Reporter: Pe măsură ce Ucraina a reușit pe câmpul de luptă, Vladimir Putin devine stânjenit și pus la colț. Și mă întreb, domnule Președinte, ce i-ați spune dacă s-ar gândi să recurgă la armele chimice sau la cele nucleare tactice?

Joe Biden: "Nu face asta! Nu face asta! Nu face asta! Vei schimba fața războiului cum nu s-a mai întâmplat de la Al Doilea Război Mondial încoace."

Reporter: Și care ar fi consecințele? Care va fi răspunsul Statelor Unite?

Joe Biden: "Crezi că ți-aș spune dacă aș ști exact ce va fi? Desigur, nu o să-ți spun. Vor fi consecințe. Rusia va fi disprețuită în lume mai mult decât a fost vreodată. În funcție de amploarea a ceea ce vor ei, vom determina ce răspuns vom avea noi."

Războiul din Ucraina nu a decurs așa cum sperase Kremlinul.

În ultimele zile, Ucraina a transmis că a recucerit peste 8.000 km pătrați (3.088 mile pătrate) de teritoriu în regiunea de nord-est a Harkivului.

În ciuda aparentului eșec, președintele Putin a insistat că această contraofensivă de succes a Ucrainei nu va opri planurile Rusiei de a-și continua operațiunile în estul țării.

 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Șeful diplomației poloneze crede că Putin „nu e atât de nesăbuit” încât să atace o țară NATO

Josep Borrell avertizează că Rusia e o amenințare existențială pentru Europa: „Dacă va avea succes, Putin nu se va opri în Ucraina”

Biden se va întâlni cu regele Iordaniei săptămâna viitoare, la Casa Albă

„Ar putea fi «Vietnamul» lui Biden”. Haosul și arestările în masă din campusurile americane ar putea să schimbe dinamica alegerilor

Partenerii noștri