Biden îl avertizează pe Putin să nu folosească arme nucleare

Data actualizării: Data publicării:
Preşedintele american Joe Biden
Preşedintele american Joe Biden. Foto: Profimedia Images

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, îl avertizează pe Vladimir Putin să nu folosească arme nucleare. „Nu face asta!” i-a transmis liderul de la Casa Albă omologului său rus într-un interviu realizat de postul american CBC News. Întrebat ce ar face SUA în cazul în care Putin ar merge atât de departe, liderul american a refuzat să detalieze, spunând doar că vor fi consecințe. 

Reporter: Pe măsură ce Ucraina a reușit pe câmpul de luptă, Vladimir Putin devine stânjenit și pus la colț. Și mă întreb, domnule Președinte, ce i-ați spune dacă s-ar gândi să recurgă la armele chimice sau la cele nucleare tactice?

Joe Biden: "Nu face asta! Nu face asta! Nu face asta! Vei schimba fața războiului cum nu s-a mai întâmplat de la Al Doilea Război Mondial încoace."

Reporter: Și care ar fi consecințele? Care va fi răspunsul Statelor Unite?

Joe Biden: "Crezi că ți-aș spune dacă aș ști exact ce va fi? Desigur, nu o să-ți spun. Vor fi consecințe. Rusia va fi disprețuită în lume mai mult decât a fost vreodată. În funcție de amploarea a ceea ce vor ei, vom determina ce răspuns vom avea noi."

Războiul din Ucraina nu a decurs așa cum sperase Kremlinul.

În ultimele zile, Ucraina a transmis că a recucerit peste 8.000 km pătrați (3.088 mile pătrate) de teritoriu în regiunea de nord-est a Harkivului.

În ciuda aparentului eșec, președintele Putin a insistat că această contraofensivă de succes a Ucrainei nu va opri planurile Rusiei de a-și continua operațiunile în estul țării.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri