Live

Boris Johnson anunță amânarea ridicării ultimelor restricții anti-COVID în Anglia. Care e motivul și ce se întâmplă în restul UK

Data actualizării: Data publicării:
Premierul britanic, Boris Johnson. Foto: Profimedia Images

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat că va amâna cu patru săptămâni, până la 19 iulie, ridicarea ultimelor restricţii impuse în Anglia pentru combaterea epidemiei de coronavirus, din cauza unei creşteri a cazurilor legate de așa-numita „variantă Delta”, apărută iniţial în India, relatează BBC și AFP.

„Suntem foarte preocupaţi de varianta Delta, care se răspândeşte mai repede decât s-a prevăzut”, a declarat premierul britanic. Inițial, era vorba despre ridicare completă a restricțiilor în Anglia la 21 iunie.

Johnson a precizat, conform Agerpres, că preferă „să aştepte până la 19 iulie”, pentru a da Serviciulu Național de Sănătate din UK „timpul suplimentar de care are nevoie”.

Experții guvernamentali au avertizat că există riscul unei „creșteri semnificative” a numărului de persoane internate care să fie tratate de COVID-19, dacă măsurile de relaxare vor fi puse în aplicare pe 21 iunie.

Premierul britanic a spus că noua variantă Delta de coronavirus s-ar putea răspândi mai repede decât ar putea vaccinurile să-și facă efectul, ceea ce ar putea duce la mii de decese. Aceste decese ar putea fi evitate dacă restricțiile ar continua să fie puse în practică.

55% din populația de peste 18 ani din Anglia s-a vaccinat cu ambele doze

Astfel, amânarea cu 4 săptămâni a ridicării retricțiilor ar acorda un răgaz important angajaților din sistemul de sănătate să injecteze noi persoane „care au nevoie de vaccin”, a spus Johnson.

Varianta Delta a coronavirusului SARS CoV2, aflată la originea valului devastator de COVID-19 din India, este cea mai contagioasă tulpină detectată până acum. Medicii bănuiesc însă că provoacă și forme mai severe ale bolii.

Națiunile care compun Marea Britanie înregistrează rate diferite de vaccinare. Astfel, conform BBC, Anglia are cele mai multe persoane vaccinate cu ambele doze (55% din populația de peste 18 ani), în timp ce Țara Galilor are cel mai mare procent (87%) de persoane vaccinate cu prima doză.

Scoția ar trebui să ridice pe 28 iunie restricțiile impuse de pandemia COVID-19. De la această dată, persoanele se pot reuni în grupuri mari în cafenele și pub-uri, cu condiția păstrării distanței sociale. De asemenea, Irlanda de Nord e programată să-și relaxeze restricțiile pe 21 iunie, iar Țara Galilor pe 25 iunie.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia acuză Marea Britanie că e un „participant de facto” în războiul din Ucraina

Noua ofensivă a Rusiei în Ucraina ar trebui să fie „un apel de trezire la realitate”. Avertismentul unui ministru britanic

Aproape jumătate din toți banii murdari ai lumii trec prin Londra și teritoriile britanice de peste mări

Rusia a descoperit rezerve uriașe de petrol în teritoriile din Antarctica revendicate de Marea Britanie

Partenerii noștri