Live

Budanov spune că atacul cu drone din Moscova este „o pedeapsă de la Dumnezeu”

Data actualizării: Data publicării:
Şeful serviciilor de informaţii militare ucrainene, Kirilo Budanov. Foto: Profimedia Images

Kirilo Budanov, șeful GUR, serviciul de informații militare ucrainene, spune că atacurile cu dronă împotriva orașului Moscova, din ultimele zile, sunt „o pedeapsă de la Dumnezeu”. Oficialul ucrainean a făcut declarațiile într-un interviu acordat, la Kiev, presei occidentale.

„Dronele din Moscova sunt o pedeapsă de la Dumnezeu”, a spus Budanov, întrebat despre dronele care au lovit capitala Rusiei în ultimele zile. Şeful GUR a adăugat că statul agresor trebuie să se fi gândit, totuşi, că lansarea unei invazii militare împotriva Ucrainei „ar putea avea repercusiuni”.

Capitala Rusiei, Moscova, a fost atacată de mai multe ori în ultimele zile de drone.

Ucraina şi-a revendicat implicit responsabilitatea pentru aceste atacuri, iar preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat, duminică noapte, că războiul a ajuns pe teritoriul Rusiei.

Trei drone ucrainene au lovit capitala Rusiei, pentru a patra oară într-o lună. Au avariat o clădire și au dus la închiderea temporară a unui aeroport important.

Și peninsula Crimeea ar fi fost ținta a 25 de drone, pe care rușii susțin că le-au doborât. În mediul online au apărut mai multe videoclipuri filmate de cătețeni ruși cu momentul în care o dronă lovește o clădire de birouri din centrul Moscovei.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu: „O să ne menţinem ajutorul pe care îl dăm refugiaţilor ucraineni”

Sora lui Kim Jong Un neagă că Rusia și Coreea de Nord fac schimb de arme: „E cea mai absurdă teorie. Nu sunt de vânzare”

Ucrainenii atacă ținte din Rusia cu avioane transformate în drone kamikaze pline cu explozibili. De ce nu reușesc rușii să le doboare

Cinci femei și un copil au murit în atacuri cu drone asupra Donețk și Belgorod

Partenerii noștri