Budanov spune că atacul cu drone din Moscova este „o pedeapsă de la Dumnezeu”

Data actualizării: Data publicării:
Şeful serviciilor de informaţii militare ucrainene, Kirilo Budanov este intervievat de USA Today pe 22 iunie 2022.
Şeful serviciilor de informaţii militare ucrainene, Kirilo Budanov. Foto: Profimedia Images

Kirilo Budanov, șeful GUR, serviciul de informații militare ucrainene, spune că atacurile cu dronă împotriva orașului Moscova, din ultimele zile, sunt „o pedeapsă de la Dumnezeu”. Oficialul ucrainean a făcut declarațiile într-un interviu acordat, la Kiev, presei occidentale.

„Dronele din Moscova sunt o pedeapsă de la Dumnezeu”, a spus Budanov, întrebat despre dronele care au lovit capitala Rusiei în ultimele zile. Şeful GUR a adăugat că statul agresor trebuie să se fi gândit, totuşi, că lansarea unei invazii militare împotriva Ucrainei „ar putea avea repercusiuni”.

Capitala Rusiei, Moscova, a fost atacată de mai multe ori în ultimele zile de drone.

Ucraina şi-a revendicat implicit responsabilitatea pentru aceste atacuri, iar preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat, duminică noapte, că războiul a ajuns pe teritoriul Rusiei.

Trei drone ucrainene au lovit capitala Rusiei, pentru a patra oară într-o lună. Au avariat o clădire și au dus la închiderea temporară a unui aeroport important.

Și peninsula Crimeea ar fi fost ținta a 25 de drone, pe care rușii susțin că le-au doborât. În mediul online au apărut mai multe videoclipuri filmate de cătețeni ruși cu momentul în care o dronă lovește o clădire de birouri din centrul Moscovei.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri