Live

Cancelarul german exclude participarea NATO la războiul din Ucraina

Data publicării:
Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz. Foto: Profimedia Images

Cancelarul german Olaf Scholz a subliniat că NATO nu va participa la războiul din Ucraina, în urma invaziei militare lansate de Rusia în 24 februarie.

''Aceasta ar duce la o escaladare dramatică a acestei situaţii dificile în Ucraina, ceea ce ar aduce mari pericole'', a declarat Scholz pentru postul de televiziune ZDF, citat de Agerpres.

''Iată de ce nu ar fi o politică responsabilă să facem asta acum'', a spus şeful executivului german, care a subliniat că trebuie prevenită o confruntare directă între NATO şi Rusia. ''De aceea nu va exista acum nicio decizie care va conduce la implicarea militară a statelor NATO în această confruntare'', a precizat Olaf Scholz.

El a subliniat că pentru dezescaladarea situaţiei din Ucraina este nevoie de o încetare a focului şi de negocieri suplimentare privind o retragere a forţelor ruse de pe teritoriul ucrainean.

În opinia sa, într-o primă etapă sancţiunile convenite contra Rusiei şi-au făcut simţite consecinţele. ''Ceea ce se întâmplă chiar acum este un război împotriva poporului ucrainean'', a adăugat el.

De asemenea, cancelarul german a spus că nu crede că o schimbare de regim în Rusia ar rezolva problemele din regiune întrucât democraţia este ceva care trebuie să vină de la oameni.

''Nu există un buton pe care poţi apăsa pentru a soluţiona toate problemele. Singura cale este de a încerca insistent să creăm un cadru pentru negocieri şi de a găsi un consens'', a încheiat el.

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ce spun serviciile secrete americane despre Putin: „Este cuprins de o frică paranoică”

Rușii au început să folosească linia ferată către Crimeea, construită în teritoriile anexate ca alternativă la podul Kerci

Ambasadorul Canadei: România nu trebuie să se considere o țară mică în fața unei amenințări mari. Întreaga Alianță ar fi în spatele ei

Mai mulţi ruşi şi belaruşi aleși voluntari pentru Jocurile Olimpice de la Paris au primit mail că nu mai sunt acceptați

Partenerii noștri