Live

Cea mai mare scădere a acțiunilor Tesla din ultimii ani, după ce Musk a anunțat că a vândut din ele

Data publicării:
Acținile companiei Tesla, scădere dramatică după ce Elon a vândut acțiuni de aproape 4 miliarde de dolari. Foto: Profimedia Images

Acțiunile Tesla au cunoscut miercuri cea mai mare scădere din ultimii doi ani, după ce Elon Musk, directorul executiv al companiei a dezvpluit că a vândut acțiuni în valoare de 3,9 miliarde de dolari. Drept urmare, acțiunile au înregistrat o scădere cu 7,2%, la 177,59 dolari, cel mai scăzut nivel din 23 noiembrie 2020, scrie Reuters. Zilele trecute, unul din acționarii Tesla l-a dat în judecată pe Elon Musk pentru că în 2018 și-a atribuit un salariu de 56 de miliarde de euro.

Cea mai recentă vânzare de acțiuni a lui Musk a alimentat nervozitatea cu privire la consecințele achiziției Twitter asupra celui mai valoros producător auto din lume, au declarat analiștii.

Achiziția a stârnit îngrijorări din partea investitorilor și se tem inclusiv Elon Musk ar putea fi distras de la conducerea Tesla sau va deturna resurse către compania de social media. Unii investitori s-au temut, de asemenea, de posibilul impact asupra vânzărilor și mărcii Tesla, precum și de potențialele presiuni asupra Tesla din partea țărilor care încearcă să controleze discursul online.

"S-ar putea să fi avut nevoie de bani pentru a finaliza cu adevărat afacerea Twitter, dar restructurarea companiei și redresarea se vor dovedi a fi mai costisitoare decât se aștepta probabil", a declarat Ed Moya, analist senior de piață la OANDA, citat de Reuters.

"Cred că investitorii sunt îngrijorați că acesta ar putea să nu fie sfârșitul vânzărilor sale de acțiuni", a adăugat el.

Acțiunile Tesla au scăzut cu aproape 60% de la atingerea unui nivel record pe 4 noiembrie anul trecut. La patru zile după aceea, Musk a început să-și vândă acțiunile.

Cea mai recentă vânzare ridică suma totală a acțiunilor Tesla vândute de Musk din noiembrie anul trecut la aproximativ 36 de miliarde de dolari - în ciuda faptului că acesta a declarat anterior că nu va mai vinde acțiuni.

Musk a declarat luna trecută că el crede că o recesiune va dura până în primăvara anului 2024 ceea ce va afecta cererea pentru mașinile electrice.

Analiștii se așteptau ca Musk să vândă mai multe acțiuni Tesla pentru a finanța tranzacția de 44 de miliarde de dolari cu Twitter, dar nu a fost clar dacă vânzările au fost legate de achiziția Twitter.

Tesla nu a dorit să facă nicun comentariu cu privire la scopul vânzării de acțiuni.

Editor : D.D.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Programul zilnic al lui Elon Musk: mănâncă o gogoașă în fiecare dimineață și se culcă la 3. Cum își împarte timpul și ce obiceiuri are

S-a declanșat o „cursă pe viață și pe moarte” care va transforma cu totul cea mai mare piață a mașinilor electrice din lume

Premierul australian spune că Musk e un „miliardar arogant” pentru că refuză să dea jos de pe X înregistrările atacului din Sydney

Tesla recheamă aproape 4.000 de mașini Cybertruck din cauza pedalei de accelerație care se poate bloca în timpul mersului

Partenerii noștri