Cea mai mare scădere a acțiunilor Tesla din ultimii ani, după ce Musk a anunțat că a vândut din ele

Data publicării:
Elon Musk
Acținile companiei Tesla, scădere dramatică după ce Elon a vândut acțiuni de aproape 4 miliarde de dolari. Foto: Profimedia Images

Acțiunile Tesla au cunoscut miercuri cea mai mare scădere din ultimii doi ani, după ce Elon Musk, directorul executiv al companiei a dezvpluit că a vândut acțiuni în valoare de 3,9 miliarde de dolari. Drept urmare, acțiunile au înregistrat o scădere cu 7,2%, la 177,59 dolari, cel mai scăzut nivel din 23 noiembrie 2020, scrie Reuters. Zilele trecute, unul din acționarii Tesla l-a dat în judecată pe Elon Musk pentru că în 2018 și-a atribuit un salariu de 56 de miliarde de euro.

Cea mai recentă vânzare de acțiuni a lui Musk a alimentat nervozitatea cu privire la consecințele achiziției Twitter asupra celui mai valoros producător auto din lume, au declarat analiștii.

Achiziția a stârnit îngrijorări din partea investitorilor și se tem inclusiv Elon Musk ar putea fi distras de la conducerea Tesla sau va deturna resurse către compania de social media. Unii investitori s-au temut, de asemenea, de posibilul impact asupra vânzărilor și mărcii Tesla, precum și de potențialele presiuni asupra Tesla din partea țărilor care încearcă să controleze discursul online.

"S-ar putea să fi avut nevoie de bani pentru a finaliza cu adevărat afacerea Twitter, dar restructurarea companiei și redresarea se vor dovedi a fi mai costisitoare decât se aștepta probabil", a declarat Ed Moya, analist senior de piață la OANDA, citat de Reuters.

"Cred că investitorii sunt îngrijorați că acesta ar putea să nu fie sfârșitul vânzărilor sale de acțiuni", a adăugat el.

Acțiunile Tesla au scăzut cu aproape 60% de la atingerea unui nivel record pe 4 noiembrie anul trecut. La patru zile după aceea, Musk a început să-și vândă acțiunile.

Cea mai recentă vânzare ridică suma totală a acțiunilor Tesla vândute de Musk din noiembrie anul trecut la aproximativ 36 de miliarde de dolari - în ciuda faptului că acesta a declarat anterior că nu va mai vinde acțiuni.

Musk a declarat luna trecută că el crede că o recesiune va dura până în primăvara anului 2024 ceea ce va afecta cererea pentru mașinile electrice.

Analiștii se așteptau ca Musk să vândă mai multe acțiuni Tesla pentru a finanța tranzacția de 44 de miliarde de dolari cu Twitter, dar nu a fost clar dacă vânzările au fost legate de achiziția Twitter.

Tesla nu a dorit să facă nicun comentariu cu privire la scopul vânzării de acțiuni.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri