Live

Galerie Foto Cel puțin 14 morți într-o stațiune turistică din Italia, după ce o cabină de teleferic s-a prăbușit de la înălțime

Data actualizării: Data publicării:
Cel puțin 8 morți după prăbușirea cabinei de teleferic în nordul Italiei. Foto: Twitter/ Corpo Nazionale Soccorso Alpino e Speleologico

Cel puțin 14 oameni au murit duminică în nordul Italiei, după ce o telecabină s-a prăbușit. Printre victime sunt 5 cetățeni israelieni, între care un copil, iar alt copil se zbate între viață și moarte. Tragedia a avut loc într-o zonă de altitudine, în timp ce telefericul urca din staţiunea Stresa, aflată pe malul lacului Maggiore, către vârful Mottarone, în regiunea Piemont.

Telecabina se afla în urcare, la aproximativ 100 de metri de vârful muntelui, în momentul în care s-a rupt un cablu

În imaginile transmise de pompieri se văd rămăşiţele cabinei care s-a prăbușit într-o zonă împădurită extrem de abruptă, ceea ce a îngreunat mult accesul salvatorilor.

Telecabina trecuse prin ample operațiuni de modernizare între 2014 și 2016, care au costat peste 4 milioane de euro.

ACTUALIZARE ORA 23:00 Bilanțul tragediei a ajuns la 14 morți. Unul dintre copiii care erau în stare gravă, în vârstă de 9 ani, a murit la spital, anunță presa din Italia.

Cinci dintre victime, inclusiv copilul, sunt cetățeni israelieni, a confirmat Ministerul de Externe de la Ierusalim.

Victimele israeliene sunt părinții copilului și copilul, care locuiau în Italia, și un alt cuplu, mai în vârstă, care era din Israel. Nu se știe deocamdată dacă există o legătură de rudenie între cele două familii israeliene. 

Autoritățile italiene anunță că au deschis o anchetă penală pentru omucidere multiplă și vătămare prin neglijență, dar în același timp, studiază și ipoteza unui atac la adresa siguranței transportului public, scrie Corriere della Sera.

ACTUALIZARE ORA 18:00 La Repubbblica și Corriere della Serra anunță că bilanțul a crescut la 13 morți.

Unul dintre copiii grav răniți este intubat și a avut nevoie de resuscitare.

Telecabina, care pornise din stațiunea Stresa, de pe malul lacului Magiore, era în urcare către vârful Mottarone, un traseu care se face în 20 de minute.

„Telecabina era foarte aproape de a ajunge la Mottarone. La un moment dat, însă, a început să dea înapoi şi, probabil, s-a lovit de pilonul de pe traseul de întoarcere şi a fost proiectată în afară”, a declarat primarul din Stresa, Marcella Severino.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei locale 12:30.

ACTUALIZARE ORA 17:30 Accidentul din Italia s-a soldat cu cel puțin 12 morți, potrivit unui nou bilanț furnizat de autorități. Corriere della Sera transmite că ar fi chiar 13 decese, dar nu precizează sursa acestei informații. Doi copii sunt în stare gravă. Printre persoanele care au decedat s-ar număra turiști germani.

Potrivit unor noi informații, în telecabină s-ar fi aflat 15 persoane. Este exclusă ipotaza unei suprasarcini, întrucât telecabina avea o capacitate maximă de 35 de persoane. Firul s-a rupt - deocamdată din motive necunoscute - în timp ce telefericul se afla într-unul dintre cele mai înalte puncte ale traseului.

Accesul în zonî este dificil, iar unul dintre vehiculele pompierilor trimise pentru a veni în ajutor s-ar fi răsturnat, însă nu sunt victime.

ACTUALIZARE ORA 16:00. Nouă oameni au murit în tragedia petrecută în nodul Italiei și doi copii, de 5 și 9 ani, sunt în stare gravă și au fost transportați la spital, relatează publicația italiană Corriere della Sera. În interiorul cabinei de teleferic se aflau cel puțin 11 persoane, iar accidentul a fost provocat de ruperea unuia dintre cabluri.


Știrea inițială:

Cel puțin opt persoane au murit şi altele sunt rănite grav, după ce o cabină de teleferic s-a prăbușit de la înălțime, duminică, în zona lacului Maggiore, în nordul Italiei, relatează BBC.

Tragedia s-a petrecut în apropiere de staţiunea balneară Stresa din regiunea Piemont, aflată pe malul lacului Maggiore, în nordul Italiei.

"Bilanţul provizoriu este de opt morţi şi doi răniţi transportaţi de urgenţă la spitalul pediatric Regina Margherita din Torino", a precizat purtătorul de cuvânt al echipei salvatorilor italieni, Walter Milan.

În imaginile făcute publice pe Twitter se vede cabina de teleferic prăbușită într-o zonă abruptă din regiunea turistică. Accesul salvatorilor a fost îngreunat, mai scrie sursa citată.

Accidentul ar fi fost cauzat de ruperea unui cablu, pe partea cea mai înaltă a traseului, ceea ce a dus la căderea cabinei în care se aflau 11 persoane, conform agenţiei de presă ANSA.

Telefericul leagă stațiunea Stresa de Muntele Mottarone care, de la o înălţime de aproape 1.500 de metri, oferă o privelişte spectaculoasă asupra Alpilor.

Editor : Alexandra Andronie

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Doi soți români au fost arestați în Italia după ce poliția a văzut filmările din telefonul femeii

Român aflat pe lista Most Wanted, prins în Italia. El e fiul autorului "jafului secolului" și e acuzat că a păgubit americani din Miami

Țările G7 s-au angajat să-și închidă centralele pe cărbune până în 2035

Franța „dă prioritate” economiei de război și accentuează producția de rachete

Partenerii noștri