Live

Cercetătorii germani organizează un concert pop cu 4.000 de spectatori pentru a studia cum se răspândește coronavirusul

Data publicării:
FOTO: Getty Images

Cercetătorii germani intenționează să organizeze un concert cu 4.000 de spectatori pentru a stabili dacă este posibilă desfășurarea de evenimente cu public mare în interiorul clădirilor, fără a răspândi noul coronavirus.

Potrivit Business Insider, la acest concert, pentru atingerea scopului propus, se vor folosi mașini de ceață, dezinfectant fluorescent pentru mâini și dispozitive de urmărire a contactelor.

Oamenii de știință de la Universitatea „Martin Luther” din Halle-Wittenberg cheamă 4.000 de oameni la concertul artistului pop Tim Bendzo din 22 august, care va avea loc pe un stadion închis din Leipzig.

Manifestarea a fost inclusă într-un proiect de un milion de euro numit Restart-19.

„Încercăm să aflăm dacă ar putea exista o cale de mijloc între vechiul și noul normal care ar permite organizatorilor să lase suficiente persoane într-o sală de concerte fără a înregistra o pierdere financiară”, a declarat pentru The Guardian Stefan Moritz, șeful departamentului de Boli Infecțioase a universității.

Pe site-ul universității, unde a fost anunțat evenimentul, se spune că interzicerea de evenimente cun un număr mare de persoane a devenit o „amenințare existențială pentru numeroși sportivi și artiști care depind de public pentru a realiza venituri”, potrivit Deutsche Welle.

Cei înscriși în proiectul Restart-19 trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 50 de ani și aibă test negativ pentru coronavirus cu 48 de ore înainte de experiment.

Participanții vor merge la trei concerte: unul fără distanțare socială, unul cu intrare graduală și măsuri sporite de igienă și al treilea cu distanțare socială.

Oamenii de știință spun că riscul de a contracta coronavirusul la aceste evenimente este scăzut, dar nu garantează că nu va exista niciun risc.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect” VIDEO

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Tot mai mulți tineri fac cancer. Numărul persoanelor sub 50 de ani diagnosticate a crescut brusc cu 80% (studiu)

Sunak nu vrea ca tinerii să poată locui în Marea Britanie fără permis de ședere ca înainte de Brexit și respinge propunerea CE

PROFM SuperGirl, concertul cadou de ziua super fetelor

Tichetele culturale: Angajații pot primi 210 pe lună sau 430 de lei pe eveniment pentru primul semestru din 2024

Partenerii noștri