Live

Video&Foto China a dăruit Cambodgiei un stadion de 150 de milioane de dolari care arată ca o navă uriașă

Data publicării:
China a dăruit Cambodgiei un stadion de 150 de milioane de dolari. FOTO: Youtube

China a dăruit Cambodgiei un stadion de 150 de milioane de dolari. Arena de 60.000 de locuri a fost construită in capitala, care va găzdui peste doi ani Jocurile Asiei de Sud-Est. 

Forma stadionului amintește de o barcă, precum cele cu care chinezii mergeau în Cambogia și este un simbol al prieteniei dintre cele două țări, a explicat o sursă oficială.

Este cel mai important grant acordat de China acestei ţări. Face parte din planul așa numitului "nou drum al mătăsii", prin care Beijingul finanțează proiecte de infrastructură și își sporește influența peste granițe.

Cambodgia a beneficiat de miliarde de dolari în împrumuturi şi investiţii chineze. 

Este însă un cadou care se plătește scump. China deține mai mult de jumătate din datoria externă a Cambogiei. În schimbul investițiilor, printre altele a fost cedat in concesiune pe 30 de ani un port al țării, care, potrivit unor rapoarte americane, a ajuns și bază pentru marina militară chineză.

Proiectele din "noul drum al mătăsii" au creat astfel de legături de dependență în regiune, cu alte țări precum Laos sau Myanmar în aceeași situație.  

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Nemaiîntâlnit! Câți bodyguarzi ”l-au apărat” pe Dan Șucu de jurnaliști după Rapid - Craiova! Oamenii patronului, mesaj pentru presă

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Înainte să-și viziteze aliații din Serbia și Ungaria, dictatorul chinez se va întâlni cu Macron și Von der Leyen la Paris

Ciolacu anunță că Executivul va „menține ritmul alert al investițiilor” publice, după o întâlnire cu miniștrii la Palatul Victoria

Xi Jinping va face un turneu european în luna mai. Ce țări va vizita liderul de la Beijing

Jumătate din plăţile făcute de Rusia pentru mărfuri din China au avut loc prin intermediari

Partenerii noștri