Live

Cofondatoarea mişcării Femen s-a sinucis. Mesajul lăsat în scrisoarea de adio

Data publicării:

Oksana Şaciko, cofondatoare şi fostă membră a grupului feminist ucrainean Femen, s-a sinucis în apartamentul său din Paris, la vârsta de 31 de ani, a anunţat marţi într-o declaraţie pentru AFP Inna Şevcenko, actuala lideră a organizaţiei, transmite Agerpres.

Oksana Şaciko. Foto: UNIAN

„Oksana a fost găsită ieri (luni) la Paris, în apartamentul său. Ea s-a sinucis”, a precizat telefonic Inna Şevcenko pentru France Presse.

În cursul dimineţii, Anna Guţol, o altă cofondatoare a mişcării, anunţase decesul acesteia pe pagina sa de Facebook, rămânând evazivă cu privire la cauzele morţii ei: „Ne-a părăsit Oksana Şaciko, cea mai curajoasă (...). Împreună cu apropiaţii şi familia ei, suntem în doliu şi aşteptăm versiunea oficială a poliţiei. Pentru moment, ceea ce ştim este că (...) trupul Oksanei a fost găsit în apartamentul său din Paris. Potrivit prietenilor săi, ea a lăsat o scrisoare de adio!”.

Cu toate acestea, data exactă a morţii tinerei ucrainence urmează să fie stabilită de expertiza medico-legală, dar în data de 20 iulie ea era încă în viaţă, a declarat o altă confondatoare a Femen, Aleksandra Şevcenko, pentru BBC Ucraina.

Aplicaţia Telegram Paris Burns informează că Oksana Şaciko a avut înainte două tentative de sinucidere. În scrisoarea sa de adio, tânăra scrie: „Totul este un Fake!”

Împreună cu alte trei militante, Oksana Şaciko a fondat mişcarea feministă ucraineană cunoscută pentru acţiunile sale topless în aprilie 2008 la Kiev (Ucraina). În genere, mişcarea luptă împotriva discriminării şi exploatării sexuale a femeilor din Ucraina şi din lumea întreagă.

Exilată în Franţa din 2013, unde a primit azil politic, tânăra a părăsit organizaţia şi şi-a continuat activitatea de pictoriţă. 

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ministrul Apărării de la Roma critică afirmațiile lui Macron privind trupe în Ucraina: La un conflict, Italia ar avea de pierdut

„Pentru prima dată în istorie”, Ucraina va avea un purtător de cuvânt creat de AI. După chipul cui a fost creată Victoria Shi

Rusia susține iar că a doborât rachete americane de tip ATACMS deasupra Crimeei ocupate

Incendii uriașe în Harkov, unde rușii au atacat cu drone Shahed. Patru civili au fost răniți în bombardamente

Partenerii noștri