Live

„Copiii își scriu numele pe corp, să fie identificați când mor”. Premierul palestinian a izbucnit în lacrimi în timpul unei conferințe

Data publicării:
Prim-ministrul palestinian, Mohammad Shtayyeh, a izbucnit în lacrimi în timpul unei conferințe, în timp ce vorbea despre copiii uciși în Fâșia Gaza. FOTO: Profimedia Images

Prim-ministrul palestinian, Mohammad Shtayyeh, a izbucnit în lacrimi în timpul unei conferințe, în timp ce vorbea despre copiii uciși în Fâșia Gaza, potrivit Sky News.

Shtayyeh s-a străduit să vorbească în timpul întâlnirii de luni a Autorității Palestiniene, în timp ce a descris modul în care copiii își scriu numele pe propriile corpuri, astfel încât cadavrele lor să poată fi identificate.

Premierul a izbucnit în lacrimi în timp ce povestea despre o mamă, ai cărei copii au fost îngropați sub dărâmături.

„Mama celor trei copii care au fost îngropați sub dărâmături. Le-a spus copiilor: „Lasă-mă să te văd, chiar și într-un vis”, a mai spus prim-ministrul.

Mohammad Shtayyeh a părut copleșit de emoție, luând o pauză lungă pentru a se liniști, înainte de a adăuga: „Rușine criminalilor”.

Conflictul dintre Israel și Hamas se află acum în a cincea săptămână după ce militanții Hamas au lansat un atac surpriză asupra Israelului pe 7 octombrie.

Ministerul Sănătății din Gaza, condus de Hamas, a declarat că peste 10.000 de persoane au fost ucise începând cu 7 octombrie, două treimi dintre acestea fiind femei și copii.

Shtayyeh a susținut, de asemenea, că ministrul israelian al Patrimoniului, Amihai Eliyahu, care a fost suspendat, pentru că a spus că lansarea unei bombe nucleare asupra Fâșiei Gaza este „una dintre posibilități” în războiul cu Hamas, a vrut să aibă loc un genocid.

„A vrut să vadă Hiroshima în Gaza. El a vrut să fie un genocid”, a adăugat premierul palestinian. 

Editor : Bianca Chirilă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Israelul, furios după decizia CPI: „E scandalos. O rușine istorică ce va rămâne întipărită în memorie”

Ciolacu, citat de CNCD după ce a zis „Buzăul nu e în Moldova, nu mă jigniți”. Asztalos: Un înalt demnitar influențează comportamente

Israelul le răspunde SUA și anunță că va extinde ofensiva în Rafah: Până distrugem Hamas și recuperăm ostaticii

„Nu am fost noi”. Declarația unui oficial israelian despre prăbuşirea elicopterului în care a murit preşedintele iranian Ebrahim Raisi

Partenerii noștri