Live

Coreea de Nord, un nou test cu rachete balistice. Ar fi lansat două rachete cu rază scurtă de acțiune

Data publicării:

Coreea de Nord a lansat joi două proiectile - probabil nişte rachete balistice cu rază scurtă de acţiune -, a anunţat Statul Major al Forţelor armate sud-coreene, la doar câteva zile după un ”exerciţiu obişnuit”, supervizat de către dictatorul nord-coreean Kim Jong Un, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Aceste tiruri au fost efectuate în timp ce emisarul special american pentru Coreea de Nord Stephen Biegun se află la Seul, capitala sud-coreeană, pentru a se întâlni cu ministrul sud-coreean de Externe Kang Kyung-wha.

Primul dispozitiv a fost tras la ora locală 16.29 (9.27, ora României) şi a parcurs 420 de kilometri, iar al doilea a fost lansat la ora locală 16.49 (9.49, ora României).

Cele două dispozitive, care au atins o altitudine de 50 de kilometri, au fost trase către est, de la un poligon de tir situat în apropiere de Sino-ri, o localitate în nord-vestul ţării.

Preşedinţia sud-coreeană a condamnat aceste tiruri drept ”îngrijorătoare” şi a apreciat, într-un comunicat, că ele nu sunt de natură să ”calmeze tensiunile” în peninsulă.

Regimul stalinist de la Phenian a procedat sâmbătă la un ”exerciţiu de lovituri” pe care l-a prezentat drept un ”antrenament obiţnuit şi pur defensiv” şi supervizat de către dictatorul nord-coreean Kim Jong Un.

Mai multe rachete nedirijate şi cel puţin o rachetă balistică cu rază scurtă de acţiune au fost trase sâmbătă.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O melodie de propagandă lansată de Kim Jong Un a devenit virală pe TikTok. Care e mesajul din spatele cântecului: „E periculos”

14 răniți după ce rușii au atacat din nou Odesa. O rachetă balistică a bombardat un depozit poștal și a provocat un incendiu uriaș

Reguli bizare în Coreea de Nord: Ce se întâmplă dacă doi soți vor să divorțeze

Experţi ONU susţin că au găsit la Harkov resturile unei rachete nord-coreene (Reuters)

Partenerii noștri