Live

Coreea de Sud și Coreea de Nord au convenit să restabilească liniile de comunicaţie, la un an după ce le-au suspendat

Data publicării:
Kim Jong Un la o şedinţă a Biroului Politic al Partidului Muncitoresc Coreean. Foto: kcna.kp

Phenianul şi Seulul au convenit să restabilească liniile de comunicaţie la un an de la suspendarea lor, a anunţat marţi preşedinţia sud-coreeană într-un comunicat. Coreea de Nord a întrerupt unilateral toate canalele oficiale de comunicare militară şi politică în iunie 2020, după ce a denunţat trimiterea de pliante cu propagandă anti-Phenian pe teritoriul său de către militanţi din Sud.

Această suspendare a survenit în contextul impasului discuţiilor inter-coreene, la doi ani după cele trei reuniuni la nivel înalt dintre liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele sud-coreean Moon Jae-in, în 2018.

Dar spre surprinderea tuturor, cele două părţi, care sunt încă tehnic în război, au anunţat că toate canalele de comunicaţie au fost restabilite marţi dimineaţă.

''În conformitate cu acordul dintre cei doi lideri, Nordul şi Sudul au făcut demersul de a opera din nou toate liniile de comunicaţie inter-coreeană începând din 27 iulie, ora 10:00'', a precizat agenţia de presă nord-coreeană ACTC, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Citește și: De ce îi este atât de frică lui Kim și regimului nord-coreean de K-pop și de telenovelele sud-coreene

Editor : A.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Liderii G7 îi cer lui Kim Jong-un să nu-i mai trimită arme lui Putin. Kremlinul duce războiul din Ucraina cu arme nord-coreene

Magnatul despre care s-a aflat că a făcut un copil cu amanta este obligat acum să-i plătească fostei soții 1 miliard $

Rusia folosește rachete balistice nord-coreene în Ucraina. Anunțul Pentagonului: „Au fost găsite resturi”

Kim Jong Un a supravegheat testarea unui lansator multiplu de rachete: „Acestea ar fi consecințele dacă rivalii noștri ne-ar ataca”

Partenerii noștri