Live

Croaţia plafonează preţurile carburanţilor timp de 30 de zile

Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Guvernul Croaţiei a decis să limiteze preţurile de vânzare cu amănuntul ale benzinei şi motorinei pentru 30 de zile începând cu începutul acestei săptămâni, scrie SeeNews.

Executivul a mai avut intervenţii similare în octombrie şi noiembrie, acestea având scopul să atenueze impactul creşterii preţurilor la nivel global asupra redresării economice şi nivelului de trai al ţării, scrie Ziarul Financiar, citat de Mediafax.

„Din cauza schimbărilor bruşte şi accentuate ale preţurilor petrolului şi derivatelor petroliere, atât pe piaţa mondială, cât şi pe cea mai apropiată piaţă mediteraneană de referinţă, cele mai mari preţuri cu amănuntul rezultate din dezechilibrul dintre cererea şi oferta actuală ar trebui limitate pe o anumită perioadă de timp“, a explicat guvernul într-un comunicat de presă.

Plafonul pentru Eurosuper 95 este de 11,37 kuna (1,5 euro) pe litru, pentru Eurodizel este de 11,29 kuna, iar pentru Eurodizel BS blue folosit în agricultură, pescuit, acvacultură şi navigaţie este de 6,50 kuna. Preţurile carburanţilor premium nu vor fi plafonate.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Președintele Croației vrea să se auto-desemneze premier după alegeri. I-a numit „țărani analfabeți” pe judecătorii care l-au contrazis

Topul scumpirilor în martie 2024. Cele mai mari creșteri au fost la margarină, detergenți și bilete de avion

La ce trucuri apelează românii când merg la cumpărături ca să economisească bani: „Nu mai luăm ca înainte”

Românii ar fi plătit 1.100 lei în plus în fiecare lună dacă Guvernul nu ar fi plafonat prețurile, spune Ciolacu: „Am acționat corect”

Partenerii noștri