Live

Cum a contribuit industria cărnii la dezastrul COVID-19 din Brazilia: Abatoarele au devenit rapid focare de coronavirus

Data publicării:
FOTO cu caracter ilustrativ: Getty Images

Abatoarele au reprezentat principalele surse de răspândire ale noului coronavirus în Brazilia, susțin experții sanitari din această țară, conform The Guardian.

Abatoarele au facilitat răspândirea COVID-19 prin cel puțin trei focare, iar virusul continuă să migreze dinspre orașele mari spre interiorul vast al țării.

Sectorul agricol și al industriei cărnii este aliat cu guvernul țării și cu președintele de extremă dreapta, Jair Bolsonaro, unul dintre cei mai cunoscuți adversari ai măsurilor de prevenție anticoronavirus.

Abatoarele au rămas deschise pe perioada pandemiei, iar angajaților nu li s-a cerut să respecte vreo regulă de distanțare – ei au continuat să lucreze în spații mici, fără distanțare și fără măști. Priscila Schvarcz, procuror care se ocupă de respectarea legilor din domeniul muncii în Brazilia spune că astfel de condiții creează focare de coronavirus.

„Am văzut o mulțime de muncitori din industria cărnii infectați”, a mai adăugat Schvarcz. Un studiu al unei organizații guvernamentale care se ocupă de cercetarea situației din abatoare arată că 4957 de angajați din industria cărnii au fost testați pozitiv în 32 de abatoare de-a lungul statului Rio Grande do Sul. Cinci dintre ei, împreună cu alte 12 persoane care s-au aflat în contact cu ei au murit din cauza coronavirusului.

Studiul arată că multe dintre infectările cu COVID-19 din centrul și sudul Braziliei au apărut în urma unor focare de infecție din abatoare.

Brazilia se află, în acest moment, pe locul al doilea în topul țărilor cele mai afectate de coronavirus. Peste 1,8 milioane de oameni au fost infectați, iar aproape 75.000 au murit în urma infectării. Epidemia din Brazilia continuă să avanseze accelerat, țara înregistrând între 20.000 și 40.000 de cazuri zilnic.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

Pericolul invizibil care omoară felinele de pe „insula pisicilor”. Boala este extrem de infecțioasă și nu există remediu

Partenerii noștri