Live

Danemarca ia exemplul lui Boris Johnson și începe negocieri cu Rwanda pentru deportarea imigranților

Data publicării:
Mattias Tesfaye, ministrul danez al imigrației. Foto: Profimedia Images

Danemarca a intrat în discuții cu Rwanda pentru stabilirea unei noi proceduri de deportare a refugiaților care încearcă să obțină azil, preluând un plan al prim-ministrului Regatului Unit, Boris Johnson, relatează Reuters.

Danemarca, țară care a devenit cunoscută în ultimul deceniu pentru duritatea crescândă a politicilor sale în domeniul imigrației, a adoptat, anul trecut, o lege prin care refugiații care ajung pe teritoriul său pot fi internați în centre de azil într-o țară parteneră.

La acel moment, însă, Danemarca nu găsise încă o țară parteneră care să-i asigure funcționalitatea acestui plan criticat dur de organizațiile pentru drepturile omului, ONU și Comisia Europeană.

„Dialogul nostru cu guvernul Rwandez a inclus și un mecanism pentru transferul celor care vor să obțină azil politic”, a spus ministrul imigrației, Mattias Tesfaye, într-un mesaj pentru Reuters.

Prin acest plan, Danemarca susține că vrea „o abordare mai demnă a problemei imigranților decât cea folosită de traficanți și care caracterizează migrația în acest moment”. O justificare similară a fost folosită și de guvernul britanic.

Danemarca nu a stabilit, încă, un acord cu Rwanda în acest sens, a mai spus oficialul, însă parlamentul a fost convocat, joi pentru a discuta planul.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciprul se alătură țărilor UE care vor repatrierea refugiaților sirieni

Danemarca anunță un nou ajutor militar de 750 de milioane de euro pentru Ucraina

Ministrul austriac de Interne susține că expulzările și controalele mai stricte la frontieră "au efect"

Armata israeliană a preluat controlul punctului de trecere Rafah. Trei tuneluri "semnificative", descoperite în ofensiva de azi noapte

Partenerii noștri