Live

Dictatorul din Belarus avertizează că va izbucni cel de-Al Treilea Război Mondial. „Îngrijorările sunt justificate”

Data actualizării: Data publicării:
Aleksandr Lukașenko, președintele Belarusului. Foto: Profimedia Images

Președintele belarus Aleksandr Lukaşenko a declarat, marți, în cadrul unei întâlniri cu oficiali de top din domeniul securității naționale, că îngrijorările legate de o posibilă declanșare a celui de-Al Treilea Război Mondial sunt justificate, pentru că forța militară a devenit principalul instrument de comunicare între marile puterile, relatează agenția de stat rusă TASS

Lukaşenko susține că izbucnirea celui de-Al Treilea Război Mondial este posibilă pentru că forța militară a devenit principalul instrument de comunicare între marile puterile.

„Forța militară a devenit din nou principalul argument adus de centrele de decizie globale. Ca și cum nu ar fi existat niciodată milioane de  vieți omenești pierdute și ororile Primului și celui de-Al Doilea Război Mondial”, a declarat acesta, citat de agenția de știri BelTA, în cadrul unei întâlniri cu oficiali de top din domeniul securității naționale.

„Acum am fost literalmente înghițiți de un val informațional privind izbucnirea unui Al Treilea Război Mondial, despre care au vorbit toți. Și există motive legitime pentru astfel de îngrijorări”, a subliniat președintele belarus.

Lukașenko a menționat că zeci de mii de militari NATO și sute de unități de echipamente militare, avioane și elicoptere sunt desfășurate în apropierea granițelor Rusiei și Belarusului.

„În imediata vecinătate a Belarusului și a Rusiei sunt staționați aproximativ 32.000 de militari din contingentele unificate ale NATO și ale forțelor armate americane, în cadrul operațiunilor alianței care se desfășoară în Europa. Este vorba de peste 1.000 de unități de blindate, aproximativ 160 de sisteme de artilerie și mortiere, 235 de avioane și elicoptere”, a citat canalul Telegram Pul Pervogo, apropiat de serviciul de presă al președintelui belarus.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Xi își reorganizează armata. Liderul de la Beijing vrea mai mult control și strategii pentru „războiul inteligent” modern (CNN)

Sebastian Burduja spune că ucrainenii au plătit de fiecare dată când au primit energie din România: Nu au fost făcute discounturi

Biden susţine „libertatea de exprimare şi nediscriminarea” în universităţi, unde au loc manifestații împotriva războiului din Gaza

Belarusul acuză Lituania de un presupus atac cu drone asupra capitalei, spunând că „vrea să apeleze la NATO pentru a desfăşura trupe”

Partenerii noștri