Live

Dictatorul Kim Jong Un consideră Statele Unite principala cauză a instabilităţii din peninsula coreeană

Data actualizării: Data publicării:
Kim Jon-un la Comitetul Central al Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord FOTO: Profimedia Images

Statele Unite reprezintă principala cauză a instabilităţii din peninsula coreeană, a declarat marţi Kim Jong Un. În pofida apelurilor recente la dialog din partea Washingtonului, nu există niciun motiv să „credem că nu sunt ostili”, afirmă liderul nord-coreean.

Administraţia Biden a asigurat în repetate rânduri că nu are intenţii beligerante faţă de Coreea de Nord, dar Kim Jong Un este sceptic: „Chiar mă întreb dacă cineva sau vreo ţară crede asta”.

Coreea de Nord a testat în ultimele săptămâni o rachetă de croazieră cu rază lungă de acţiune şi o rachetă hipersonică.

În 2018, Kim Jong Un a fost primul lider nord-coreean care s-a întâlnit cu un preşedinte american în funcţie, dar dialogul bilateral nu a mai continuat după cel de-al doilea summit cu Donald Trump, care a avut loc la Hanoi, în 2019.

Actuala administraţie americană a transmis în repetate rânduri disponibilitatea de a se întâlni cu oficiali nord-coreeni oricând şi oriunde, fără condiţii prealabile.

Coreea de Sud şi-a consolidat propriile capacităţi militare, testând cu succes în septembrie prima rachetă balistică lansată de un submarin şi prezentând o rachetă de croazieră supersonică.

Regimul de la Phenian acuză Coreea de Sud de ipocrizie, liderul Kim Jong Un afirmând că „încercările lor neîngrădite şi periculoase de a consolida puterea militară distrug echilibrul militar al peninsulei coreene şi cresc instabilitatea şi pericolul militar”, potrivit AFP, citată de Agerpres. 

Citește și: Kim Jong Un face apel la oficialii nord-coreeni să îmbunătățească viața populației, într-un moment economic „sumbru”

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Execuție” în 21 de minute! VIDEO Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Refugiaţii palestinieni din Rafah au scris pe corturi mesaje de mulțumire pentru studenții care protestează în campusurile americane

Peste 100 de tornade au devastat centrul Statelor Unite în ultimele trei zile. Cinci morți și zeci de răniți

După SUA, și Polonia îi cere lui Olaf Scholz să trimită Ucrainei rachete Taurus

Mahmoud Abbas, apel disperat către SUA: „Opriți un asalt al Israelului asupra oraşului Rafah. Ar fi cel mai mare dezastru”

Partenerii noștri