Live

Donald Trump o dă în judecată pe procuroarea generală din New York pentru a o opri din a-l investiga într-un caz de fraudă

Data publicării:
Donald Trump. Foto: Getty Images

Fostul președintele SUA, Donald Trump, a dat-o în judecată pe procuroarea generală a statului New York într-o încercare de a o opri să mai investigheze un caz de fraudă în care este implicată compania sa, relatează Reuters.

Fostul președinte american a intentat procesul la o curte federală din Syracuse, în New York, după apariția informației conform căreia procuroarea generală urma să ceară interogarea sa ca parte a unei investigații de corupție în care Organizația Trump este acuzată că a falsificat evaluările proprietăților sale imobiliare pentru a beneficia de împrumuturi și scutiri de taxe. 

Trump și compania sa acuză că Letitia James le-a încălcat drepturile constituționale prin faptul că a pornit o investigație „motivată politic”.

„Prin intentarea acestui proces, intenționăm nu doar să o tragem la răspundere (n. red. – pe procuroarea generală Letitia James) pentru încălcările sale evidente ale Constituției, dar și să o oprim din această cruciadă prin care încearcă să-și pedepsească adversarii politici”, a spus Alina Habba, avocata lui Trump.

James a răspuns acestor acuzații printr-un comunicat în care se arată că „investigația va continua nedescurajată pentru că nimeni nu este deasupra legii, nici măcar cineva care poartă numele Trump”.

Investigația are legătură cu o alta mai veche a procurorului de district din Manhattan, căreia James i s-a alăturat în mai. Procurorii din New York încearcă să afle dacă Organizația Trump și-a supraevaluat unele dintre imobilele sale pentru a putea apoi să obțină împrumuturi și un micșorări de taxe.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Execuție” în 21 de minute! VIDEO Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată

Biden îl ironizează pe Trump la cina corespondenților de la Casa Albă: Sunt un bărbat matur, într-o cursă împotriva unui copil de 6 ani

Posibilul vicepreședinte al lui Trump a recunoscut că și-a ucis câinele: „L-am urât”

Adjunctul lui Şoigu locuia în conacul unei prințese. Ce avere are Timur Ivanov, arestat pentru corupție

Partenerii noștri