Live

Donald Trump, presiuni asupra premierului Australiei pentru a obține informații privind ancheta lui Mueller

Data publicării:

Președintele american Donald Trump a pus presiune pe premierul australian să îl ajute pe procurorului general William Barr să strângă informații într-o investigație privind ancheta lui Robert Mueller, au informat doi oficiali citați de publicația New York Times.

Continuă să se încingă lucrurile la Washington. Presiunile pe care Donald Trump le-ar fi făcut asupra omologului său din Ucraina pentru a-l ajuta să doboare un rival politic nu ar fi un caz singular. S-ar fi folosit și cu alte ocazii de canalele diplomatice de cel mai înalt nivel pentru a obține avantaje personale. Potrivit unor informații obținute de cotidianul The New York Times, el ar fi făcut presiuni și asupra premierului Australiei, Scott Morrison, să-l ajute să discrediteze ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile americane din 2016.

Asta în contextul în care suspiciunile privind posibila legătură a rușilor cu campania lui Donald Trump au pornit de la o informație furnizată de autoritățile australiene.

Într-o convorbire telefonică recentă, liderul de la Casa Albă i-ar fi cerut șefului guvernului australian să strângă informații pentru o evaluare a Departamentului Justiției privind activitatea serviciilor americane, au dezvăluit doi oficiali. Și în acest caz, Casa Albă a luat decizia neobișnuită de a restricționa accesul la stenograma conversației la un grup restrâns de consilieri.

Redactare G.M.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Lituania vrea ca Ucraina să atace Rusia cu armele livrate de Occident: „Trebuie să renunțăm la limitele stabilite”

Zelenski e supărat pe Occident pentru că ajutorul militar pentru Ucraina vine prea lent: „Un mare pas înainte, doi înapoi”

Un rus care și-a vopsit părul în mai multe culori a fost amendat pentru „discreditarea armatei”

Medvedev îl amenință pe Zelenski: „Ar trebui lichidat după capitularea Kievului. E o țintă militară legitimă pentru noi”

Partenerii noștri