Donald Trump, presiuni asupra premierului Australiei pentru a obține informații privind ancheta lui Mueller

Data publicării:
morrison trump

Președintele american Donald Trump a pus presiune pe premierul australian să îl ajute pe procurorului general William Barr să strângă informații într-o investigație privind ancheta lui Robert Mueller, au informat doi oficiali citați de publicația New York Times.

Continuă să se încingă lucrurile la Washington. Presiunile pe care Donald Trump le-ar fi făcut asupra omologului său din Ucraina pentru a-l ajuta să doboare un rival politic nu ar fi un caz singular. S-ar fi folosit și cu alte ocazii de canalele diplomatice de cel mai înalt nivel pentru a obține avantaje personale. Potrivit unor informații obținute de cotidianul The New York Times, el ar fi făcut presiuni și asupra premierului Australiei, Scott Morrison, să-l ajute să discrediteze ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile americane din 2016.

Asta în contextul în care suspiciunile privind posibila legătură a rușilor cu campania lui Donald Trump au pornit de la o informație furnizată de autoritățile australiene.

Într-o convorbire telefonică recentă, liderul de la Casa Albă i-ar fi cerut șefului guvernului australian să strângă informații pentru o evaluare a Departamentului Justiției privind activitatea serviciilor americane, au dezvăluit doi oficiali. Și în acest caz, Casa Albă a luat decizia neobișnuită de a restricționa accesul la stenograma conversației la un grup restrâns de consilieri.

Redactare G.M.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri