Live

Elon Musk este acuzat de manipularea criptomonedei Dogecoin. Mai mulți investitori l-au dat în judecată

Data publicării:
Elon Musk este acuzat de folosirea de informaţii confidenţiale, într-o acţiune colectivă în justiţie inițiată de investitori care îl acuză pe CEO-ul Tesla că a manipulat criptomoneda Dogecoin. Investitorii reclamă că din cauza lui Musk au suferit pierderi de miliarde de dolari. Foto: Profimedia Images

Elon Musk este acuzat de folosirea de informaţii confidenţiale, într-o acţiune colectivă în justiţie inițiată de investitori care îl acuză pe CEO-ul Tesla că a manipulat criptomoneda Dogecoin. Investitorii reclamă că din cauza lui Musk au suferit pierderi de miliarde de dolari, scrie Reuters.

Într-un dosar depus miercuri seara la tribunalul federal din Manhattan, investitorii au spus că Musk a folosit postări de pe Twitter, influenceri online plătiţi, apariţia sa din 2021 la ”Saturday Night Live” de la NBC şi alte ”cascadorii publicitare” pentru a tranzacţiona profitabil pe cheltuiala lor prin mai multe portofele Dogecoin.

Potrivit investitorilor, atunci când Musk a vândut Dogecoin de aproximativ 124 de milioane de dolari, în aprilie, a dus la o creştere cu 30% a preţului Dogecoin.

Alex Spiro, avocatul lui Musk, a refuzat să comenteze joi. Un avocat al Tesla nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii. Nici avocatul investitorilor nu a răspuns unei cereri de comentarii, scrie News.ro. 

Investitorii l-au acuzat pe Musk, cel mai bogat om din lume, că a crescut în mod deliberat preţul Dogecoin, cu peste 36.000% în doi ani, şi apoi l-a lăsat să se prăbuşească. Ei au inclus ultimele acuzaţii într-o a treia plângere modificată, într-un proces care a început în iunie anul trecut.

Într-un ordin de miercuri, judecătorul de district american Alvin Hellerstein a spus că va accepta ”probabil” a treia plângere modificată, spunând că inculpaţii nu ar fi probabil prejudiciaţi.

 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un miliardar merge la închisoare, dar banii lui se înmulțesc. „Va avea o avere semnificativă când va fi eliberat”

Premierul australian spune că Musk e un „miliardar arogant” pentru că refuză să dea jos de pe X înregistrările atacului din Sydney

Tesla va cere acţionarilor să restabilească pachetul de compensaţii de peste 55 de miliarde de dolari pentru directorul Elon Musk

O româncă ale cărei inițiale sunt gravate pe bateriile Tesla îl acuză pe Elon Musk că a ascuns un defect al mașinilor

Partenerii noștri