Live

Elon Musk spune că inteligența artificială va aduce „o eră a abundenței” dar că se teme că roboții ar putea „să-i vâneze ”pe oameni

Data publicării:
Avocații care au obținut anularea pachetului salarial "excesiv" al lui Musk de la Tesla cer onorarii record de 6 miliarde de dolari. Foto: Profimedia Images

Elon Musk a făcut noi declarații bizare, joi, într-o discuție cu premierul britanic, Rishi Sunak. Miliardarul a spus că inteligența artificială va aduce cu ea o „eră a abundenței” și un „venit universal ridicat” dar și că „roboții umanoizi” ar putea să-i „vâneze pe oameni”.

Proprietarul companiilor SpaceX, Tesla şi Twitter a participat la o discuţie cu prim-ministrul britanic, Rishi Sunak, la primul summit global dedicat reglementării AI, organizat la Bletchley Park, în Regatul Unit.

Musk a mai spus că „va veni un moment în care nicio muncă nu va fi necesară”. În schimb, locurile de muncă vor mai exista doar pentru cei care şi-ar dori unul pentru o „satisfacţie personală”, a adăugat el. AI este ca „un duh magic” care vă îndeplineşte toate dorinţele, a mai spus Elon Musk, reamintind, însă, că „astfel de basme rareori se termină cu bine”.

„Una dintre provocările viitoare este aceea de a şti cum să găsim un sens în viaţă”, a adăugat Musk. În opinia sa, „ar trebui să fim foarte îngrijoraţi” de „roboţii umanoizi care ne pot urmări oriunde”. „Şi ce se va întâmpla dacă ei primesc într-o zi o actualizare de software şi nu mai sunt la fel de prietenoşi?”, s-a întrebat Elon Musk.

Miliardarul din sectorul noilor tehnologii a subliniat, de asemenea, importanţa de a avea un „întrerupător fizic”. Rishi Sunak i-a răspuns declarând că „am privit cu toţii” filme cu roboţi care se termină prin oprirea maşinăriilor.

Reuniunea de două zile de la Bletchley Park s-a încheiat joi, iar guvernele occidentale şi companiile implicate au căzut de acord asupra unui nou regim de testare a securităţii, în ceea ce se numeşte „frontiera” de ultimă generaţie a inteligenţei artificiale.

Deşi nu a fost transmis în direct, acest schimb de replici între Elon Musk şi Rishi Sunak va fi distribuit ulterior pe Twitter.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

"Absolut ridicol". Scandal în Anglia, după decizia luată de Tottenham față de Drăgușin & Co: "Pură lăcomie!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

UE a stabilit noua legislație pentru reglementarea inteligenței atificiale

Invazia roboților pe frontul de est: Cum a devenit Ucraina terenul de testare a dronelor controlate de inteligența artificială

OpenAI dizolvă echipa concentrată pe riscurile pe termen lung ale AI, la mai puţin de un an de la anunţarea acesteia

Neuralink caută a doua persoană care să-i testeze implantul cerebral. Elon Musk anunță că se acceptă cereri

Partenerii noștri