Elon Musk spune că inteligența artificială va aduce „o eră a abundenței” dar că se teme că roboții ar putea „să-i vâneze ”pe oameni

Data publicării:
Elon Musk rade
Avocații care au obținut anularea pachetului salarial "excesiv" al lui Musk de la Tesla cer onorarii record de 6 miliarde de dolari. Foto: Profimedia Images

Elon Musk a făcut noi declarații bizare, joi, într-o discuție cu premierul britanic, Rishi Sunak. Miliardarul a spus că inteligența artificială va aduce cu ea o „eră a abundenței” și un „venit universal ridicat” dar și că „roboții umanoizi” ar putea să-i „vâneze pe oameni”.

Proprietarul companiilor SpaceX, Tesla şi Twitter a participat la o discuţie cu prim-ministrul britanic, Rishi Sunak, la primul summit global dedicat reglementării AI, organizat la Bletchley Park, în Regatul Unit.

Musk a mai spus că „va veni un moment în care nicio muncă nu va fi necesară”. În schimb, locurile de muncă vor mai exista doar pentru cei care şi-ar dori unul pentru o „satisfacţie personală”, a adăugat el. AI este ca „un duh magic” care vă îndeplineşte toate dorinţele, a mai spus Elon Musk, reamintind, însă, că „astfel de basme rareori se termină cu bine”.

„Una dintre provocările viitoare este aceea de a şti cum să găsim un sens în viaţă”, a adăugat Musk. În opinia sa, „ar trebui să fim foarte îngrijoraţi” de „roboţii umanoizi care ne pot urmări oriunde”. „Şi ce se va întâmpla dacă ei primesc într-o zi o actualizare de software şi nu mai sunt la fel de prietenoşi?”, s-a întrebat Elon Musk.

Miliardarul din sectorul noilor tehnologii a subliniat, de asemenea, importanţa de a avea un „întrerupător fizic”. Rishi Sunak i-a răspuns declarând că „am privit cu toţii” filme cu roboţi care se termină prin oprirea maşinăriilor.

Reuniunea de două zile de la Bletchley Park s-a încheiat joi, iar guvernele occidentale şi companiile implicate au căzut de acord asupra unui nou regim de testare a securităţii, în ceea ce se numeşte „frontiera” de ultimă generaţie a inteligenţei artificiale.

Deşi nu a fost transmis în direct, acest schimb de replici între Elon Musk şi Rishi Sunak va fi distribuit ulterior pe Twitter.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri