Live

Erdogan continuă să „pună paie pe foc” în relația cu Israelul și îi transmite condoleanțe liderului teroriștilor Hamas

Data publicării:
Erdogan. Foto: Profimedia Images

Preşedintele Turciei, Recep Erdogan, a prezentat, miercuri, condoleanţe liderului politic al Hamas, Ismail Haniyeh, căruia i-au fost ucişi trei fii în Fâşia Gaza în timpul unui atac revendicat de israelieni, au anunțat reprezentanții săi de presă. Declarațiile liderului turc vin într-un moment de deteriorare accentuată a relațiilor turco-israeliene, în urma războiului din Gaza și a unor schimburi de replici acide între cele două guverne.

În timpul unei convorbiri telefonice, Erdogan i-a transmis liderului politic al teroriștilor Hamas că Israelul „va fi tras la răspundere în faţa legii pentru crimele împotriva umanităţii pe care le-a comis”, potrivit unui comunicat transmis de preşedinţia turcă pe reţelele sociale.

Ismail Haniyeh, care trăieşte în Qatar, a declarat la postul Al Jazeera că trei dintre fiii săi şi mai mulţi nepoţi au murit într-un atac israelian. El a spus că acest „raid sângeros” nu va reuşi să „forţeze mâna organizaţiei sale” în negocierile în curs pentru un armistiţiu şi eliberarea ostaticilor israelieni.

Erdogan, care a stabilit relaţii de amiciţie cu Haniyeh, este unul dintre criticii cei mai virulenţi ai Israelului de la începutul războiului în Gaza.

El a calificat Israelul drept „stat terorist” şi l-a acuzat că organizează un „genocid” în Gaza. Potrivit lui Erdogan, combatanţii Hamas sunt „eliberatori” sau „mujahedini” care luptă pentru pământul lor.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

19 copii răniți în Gaza vor fi aduși la spitale din România. Cei mai mulți vor fi luați din Cisiordania

Iranul avertizează ţările europene: „Vor plăti la momentul potrivit pentru că au ajutat Israelul”

Cresc tensiunile în Cabinetul de Război al Israelului. Netanyahu, luat la rost de ministrul Apărării din cauza planului pentru Gaza

Armata israeliană și-a ucis din greșeală cinci militari în Fâșia Gaza. Un tanc i-a confundat cu luptători Hamas: „Un foc prietenesc”

Partenerii noștri