Live

Erdogan spune că negocierile din Istanbul ar putea fi un prim pas pentru o întâlnire Putin-Zelenski

Data actualizării: Data publicării:
Președintele Turciei s-a adresat celor două delegații, înaintea negocierilor din Istanbul. Foto: Profimedia Images

Negocierile dintre delegația rusă și cea ucraineană, care au loc marți la Istanbul, ar putea deschide calea pentru o întâlnire a celor doi lideri, Vladimir Putin și Volodimir Zelenski, a declarat marți președintele turc Tayyip Erdogan, potrivit Reuters.

Erdogan le-a vorbit celor două delegații, înainte de începere unei noi runde de negocieri. Într-un discurs televizat, Erdogan a spus că a sosit timpul ca discuțiile să dea rezultate concrete și a cerut o încetare imediată a focului, spunând că „oprirea acestei tragedii” depinde de ambele părți.

„Într-un moment atât de dificil, suntem încântați să vă urăm bun venit și să contribuim la eforturile dumneavoastră de a stabili pacea”, a spus Erdogan, adăugând: „Îmi doresc ca întâlnirile și discuțiile noastre să se dovedească a fi de bun augur pentru țările voastre, regiunea noastră și întreaga omenire”.

El a spus că atât Zelenski, cât și Putin din Rusia sunt „prieteni valoroși” ai Turciei.

Turcia este membră NATO, dar păstrează legături puternice cu Rusia. Erdogan nu s-a alăturat sancțiunilor Occidentului împotriva Moscovei - una dintre puținele țări care încă a făcut acest lucru.

Citește și: Financial Times: Rusia ar fi dispusă să accepte aderarea Ucrainei la UE

Editor : R.K.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Nota surprinzătoare primită de Radu Drăgușin după ce a jucat 103 de minute în ultimul meci al sezonului pentru Tottenham

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ministrul britanic al Apărării este „foarte îngrijorat” de partneriatul dintre Putin și Xi Jinping: „E o amenințare”

Ucrainenii au distrus vânătorul rusesc de mine Proiect 266-M Kovroveţ: "Încă o zi proastă pentru flota rusă de la Marea Neagră"

"Se pregătește un mare haos". Mii de luptători ruși au ajuns în zece baze din Libia, stârnind îngrijorări cu privire la planul Moscovei

Zelenski: "Partenerii noștri se tem că Rusia va pierde acest război". Cum a argumentat liderul de la Kiev această declarație

Partenerii noștri