Live

Finlanda își închide granițele pentru turiștii ruși, după mobilizarea anunțată de Vladimir Putin

Data publicării:
Președintele Finlandei Sauli Niinisto. Foto: Profimedia Images

Finlanda își va închide granițele pentru turiștii ruși după ce președintele rus Vladimir Putin a emis un ordin de mobilizare parțială a rezerviștilor, relatează The Guardian.

Miniștrii finlandezi au anunțat vineri seară că guvernul va interzice turiștilor ruși să treacă granițele în următoarele zile.

„Aspirația și scopul este de a reduce semnificativ numărul de persoane care vin în Finlanda din Rusia”, a spus președintele țării, Sauli Niinistö, pentru postul de stat Yle.

Decizia vine după ce traficul la punctele de trecere a frontierei ruse cu Finlanda a crescut, după ce ordinul de mobilizare a stârnit temeri în Rusia că bărbații apți de luptă vor fi trimiși în primele linii ale războiului din Ucraina.

În ultimele săptămâni, Finlanda a fost supusă unei presiuni enorme din partea vecinilor săi din UE, după ce a refuzat să urmeze exemplul Estoniei, Letoniei, Lituaniei și Poloniei, care au interzis turiștilor ruși să intre în Europa pe la frontierele lor.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Volodimir Zelenski a fost pus de Moscova pe lista persoanelor căutate în Rusia

Josep Borrell avertizează că Rusia e o amenințare existențială pentru Europa: „Dacă va avea succes, Putin nu se va opri în Ucraina”

Zaharova acuză NATO că se pregătește „serios” pentru un război cu Rusia: „Să recunoaștem asta”

Ministrul Apărării de la Roma critică afirmațiile lui Macron privind trupe în Ucraina: La un conflict, Italia ar avea de pierdut

Partenerii noștri