Live

FOTO. Păpuși de paie cu fața lui Putin, bătute în cuie pe „copacii sacri” din Tokyo. „Rugați-vă pentru exterminarea lui”

Data actualizării: Data publicării:
Vladimir Putin. Foto: Getty Images

Invazia rusă în Ucraina a declanșat un val de indignare la nivel mondial, iar acest lucru s-a văzut în diferite moduri în ultimele luni: de la sancțiuni dure împotriva rușilor și până la proteste în stradă și mesaje anti-război în mediul online. Japonezii, însă, au ales să se revolte blestemându-l pe președintele rus Vladimir Putin, cu ajutorul unor păpuși de paie cu chipul său.

Păpușile de paie care poartă chipul președintelui rus Vladimir Putin și bilețelele care cer „exterminarea” acestuia au declanșat o anchetă a poliției din orașul japonez Chiba, la est de Tokyo, scrie Newsweek.

Păpușile „wara ningyō”, traduse în „păpuși de paie”, au fost folosite în istoria Japoniei pentru a ține răul la distanță. Ele au fost, de asemenea, folosite ca parte a ritualurilor supranaturale, păpușile reprezentând subiectul blestemului.

De la mijlocul lunii mai, păpușile de paie au fost găsite în cel puțin zece sanctuare șintoiste din prefectura japoneză, aproape de orașul Matsudo.

O păpușă de paie a fost găsită la Altarul Mikazuki din Matsudo, bătută în cuie pe un copac sacru, cu două cuie lungi care trec prin zonele reprezentând pieptul și capul păpușii. Acesta erau însoțite de un bilet pe care scria: „Vladimir Putin, născut la 7 octombrie 1952. Rugați-vă pentru exterminarea lui”.

Publicațiile locale susțin că păpușile par să exprime revolta împotriva lui Putin, pe fondul războiului din Ucraina.

Camera de securitate a surprins un bărbat intrând în altar după-amiaza purtând în geantă ceva ce părea a fi o păpușă de paie.

„Pot înțelege că vrei să se încheie războiul”, a declarat Yukihiro Tajima, în vârstă de 60 de ani, un oficial de la altarul Mikazuki. „Dar vă rog încetați să mai faceți astfel de lucruri copacului sacru”.

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Tragedie! Un campion a anunțat că fiul său în vârstă de 15 luni a murit: ”Prietenul meu e fără viață. Vă rog, ajutați-mă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Câți ucraineni au murit încercând să treacă ilegal graniţa pentru a fugi de război. Cele mai multe victime, la frontiera cu România

"Castelul lui Harry Potter" din Ucraina a ars după ce rușii l-au lovit cu o rachetă

Experţi ONU susţin că au găsit la Harkov resturile unei rachete nord-coreene (Reuters)

Lovitură grea pentru Șoigu în jocurile de putere de la Kremlin. Ce schimbări pregătește Putin, după arestarea protejatului ministrului

Partenerii noștri