Live

Galerie Foto Fotografii rare cu regina Elisabeta a II-a lucrând ca mecanic în Al Doilea Război Mondial, scoase la licitație

Data actualizării: Data publicării:
În 1945, Elisabeta a II-a devenit prima femeie din familia regală britanică membru activ în Serviciile Armatei. Foto: reemandansie.com

O serie de fotografii și documente ale reginei Elisabeta a II-a din perioada în care lucra ca mecanic, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial au fost scoase la licitație.

Casa de licitații Reeman Dansie anunță că licitația va avea loc pe 8 noiembrie și pornește de la suma de 2.000 de lirre sterline, adică circa 2.200 de euro.

Fotografiile și documentele de arhivă au aparținut maiorului Violet Wellesley, care a fost instructorul militar al lui Elizabeth Windsor în timpul războiului, în Corpul Teritorial Auxiliar al Femeilor (Armata Teritorială).

Pe lângă șapte fotografii alb-negru ale prințesei britanice atunci în vârstă de 19 ani se află și un permis de conducere temporar, eliberat în timpul serviciului.

Înainte de moartea sa, în 1971, Wellesley a ordonat cu strictețe ca documentele și fotografiile să nu fie vândute decât după moartea Elisabetei a II-a, „pentru a nu o jigni pe regină”.

Fotografiile sunt însoțite de memoriile lui Wellesley, înregistrate de biograful regal, Sir John Wheeler-Bennett. Maiorul Wellesley își amintește cum viitoarea regină „a insistat să nu fie tratată preferențial”.

În 1945, Elisabeta a II-a devenit prima femeie din familia regală britanică membru activ în Serviciile Armatei. A petrecut cea mai mare parte a timpului la Secția de Instruire în Transport Mecanic din Camberley, Surrey.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ultimele zile ale lui Hitler. Pe 30 aprilie 1945, dictatorul care visa „Reich-ul de 1000 de ani” se sinucidea în buncărul său

Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru o sumă record. Cine era John Jacob Astor

80 de ani de la bombardamentele americane asupra Bucureștiului. „Era groaznic, fugeam când auzeam bombardierele. Apoi am fugit de ruși”

Misteriosul tablou al lui Klimt, dispărut timp de 100 de ani, va fi scos la licitație pentru o sumă uriașă: „E un eveniment istoric”

Partenerii noștri