Live

Galerie Foto Giorgia Meloni și-a pus cizmele de cauciuc și a mers în zonele devastate de inundații

Data actualizării: Data publicării:
Giorgia Meloni și-a pus cizmele de cauciuc și a vizitat zonele devastate de inundații. FOTO: Profimedia Images

Premierul italian Giorgia Meloni a vizitat zona calamitată de inundațiile care au ucis 14 oameni în nord-estul țării. Ea s-a grăbit să revină de la summitul G7 din Japonia, și-a pus cizme de cauciuc și a mers să vadă zona devastată. 

Meloni le-a promis localnicilor că va găsi resursele necesare pentru a-i ajuta. Italia ar putea apela la Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene pentru dezastre naturale.

Între timp, ploile au încetat. Dintre cei 36.000 de oameni nevoiți să-și părăsească locuințele, 10.000 s-au întors acasă.

Împreună cu echipele de salvare și voluntarii, încercau să scoată apa din clădiri și să curețe străzile înglodate, înainte ca noroiul să se întărească.

Agricultura a fost puternic lovită. În zonă, una dintre cele mai fertile din Italia, se cultivă cereale și fructe precum piersici, kiwi și caise.

Peste 20 de râuri s-au revărsat și au fost sute de alunecări de teren. Guvernul italian a alocat deja 30 de milioane de euro pentru a face faţă impactului imediat al situaţiei de urgenţă. 

Inundaţiile din Emilia-Romagna au provocat pagube importante care se ridică la miliarde de euro, cu terenuri agricole distruse acoperite de ape, a declarat joi guvernatorul regional. 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără o mână

"Dezastru istoric" în Brazilia. 57 de morți și sute de dispăruți din cauza inundațiilor. Barajele sunt monitorizate ca să nu cedeze

Ministrul Apărării de la Roma critică afirmațiile lui Macron privind trupe în Ucraina: La un conflict, Italia ar avea de pierdut

15 morți în Indonezia, unde ploile au provocat inundații și alunecări de teren

Partenerii noștri