Live

Grupul paramilitar Wagner, fondat de „Bucătarul lui Putin”, şi-a deschis primul sediu oficial la Sankt Petersburg

Data publicării:
Grupul paramilitar Wagner, fondat de „Bucătarul lui Putin”, şi-a deschis primul sediu oficial la Sankt Petersburg. Foto: Profimedia

Grupul paramilitar rus Wagner şi-a deschis vineri primul său sediu la Sankt Petersburg. Magnatul Evgheni Prigojin, cunoscut ca „Bucătarul lui Putin”, care a confirmat recent că a fondat grupul foarte secret şi a trimis contingente în ţări din America latină, din Africa şi în Ucraina, a anunţat deschiderea acestui birou cu prilejul Zilei unităţii naţionale, într-un comunicat publicat pe site-ul societăţii sale Concord.

Imobilul cu mai multe etaje şi cu o faţadă de sticlă are deasupra un panou alb de mari dimensiuni pe care scrie Wagner. Sediul şi-a deschis vineri porţile, relatează AFP, citată de Agerpres.

Bărbați în ţinute de camuflaj puteau fi văzuţi pe culoarele clădirii, privind o expoziţie de drone.

Misiunea Centrului PMC Wagner este de a furniza un mediu confortabil pentru a genera noi idei pentru a ameliora capacitatea de apărare a Rusiei, a declarat Prigojin în comunicatul său.

Luna trecută, Evgheni Prigojin a pus capăt mai multor ani de zvonuri, recunoscând că este fondatorul grupului. Timp de ani de zile, grupul Wagner a fost suspectat că joacă un rol în concretizarea ambiţiilor Moscovei în străinătate, deşi Kremlinul a negat orice legătură.

Grupul şi liderul său au jucat un rol din ce în ce mai important în ofensiva în Ucraina lansată de Rusia în februarie, notează AFP.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Nota surprinzătoare primită de Radu Drăgușin după ce a jucat 103 de minute în ultimul meci al sezonului pentru Tottenham

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ministrul britanic al Apărării este „foarte îngrijorat” de partneriatul dintre Putin și Xi Jinping: „E o amenințare”

Ucrainenii au distrus vânătorul rusesc de mine Proiect 266-M Kovroveţ: "Încă o zi proastă pentru flota rusă de la Marea Neagră"

"Se pregătește un mare haos". Mii de luptători ruși au ajuns în zece baze din Libia, stârnind îngrijorări cu privire la planul Moscovei

Zelenski: "Partenerii noștri se tem că Rusia va pierde acest război". Cum a argumentat liderul de la Kiev această declarație

Partenerii noștri