Live

Hamas a refuzat un nou armistițiu în Fâșia Gaza. Israel: „Vom întoarce fiecare piatră pentru a aduce ostaticii acasă”

Data actualizării: Data publicării:
Mişcarea palestiniană islamistă Hamas a respins cel mai recent proiect de armistiţiu. FOTO: Profimedia Images

Mossad, serviciul de informaţii externe al Israelului, a afirmat duminica aceasta că mişcarea palestiniană islamistă Hamas a respins cel mai recent proiect de armistiţiu, informează AFP, citată de Agerpres.

Respingerea propunerii făcute de cele trei ţări mediatoare în negocieri - SUA, Egiptul şi Qatarul - arată că şeful Hamas din Fâşia Gaza, Yahya „Sinouar nu doreşte un acord umanitar, nici întoarcerea ostaticilor”, subliniază Mossad, într-un comunicat difuzat de biroul prim-ministrului israelian.

Sinouar „continuă să exploateze tensiunile cu Iranul”, în scopul de „a obţine o escaladare în regiune”, adaugă comunicatul dat publicităţii cu câteva ore după un atac masiv şi fără precedent al Teheranului, care a lansat în direcţia Israelului peste 200 de drone şi rachete, fără a provoca pagube însemnate.

Israelul „va continua să lucreze cu toate forţele sale pentru a-şi atinge obiectivele în războiul contra Hamas şi va întoarce fiecare piatră pentru a-i readuce acasă pe ostaticii din Gaza”, adaugă aceeaşi sursă.

Editor : B.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Iranul avertizează ţările europene: „Vor plăti la momentul potrivit pentru că au ajutat Israelul”

Cresc tensiunile în Cabinetul de Război al Israelului. Netanyahu, luat la rost de ministrul Apărării din cauza planului pentru Gaza

Armata israeliană și-a ucis din greșeală cinci militari în Fâșia Gaza. Un tanc i-a confundat cu luptători Hamas: „Un foc prietenesc”

Foreign Policy: Ce s-ar întâmpla în ziua în care Iranul ar face rost de arme nucleare. Țările care i-ar putea urma exemplul

Partenerii noștri