Live

Imaginea care a produs indignare: fetus militar într-un afiș publicitar din Israel

Data actualizării: Data publicării:
Foto: 972mag.com

Guvernul israelian este acuzat de militarizarea simbolică a copiilor nenăscuți, după ce un afiș publicitar cât se poate de explicit în acest sens a apărut recent în presa israeliană, făcând reclamă unei maternități din Tel Aviv.

Reclama a fost publicată în ziarul Makor Rishon, afiliat partidului Likud al premierului israelian Benjamin Netanyahu, și conține o ilustrație cu un fetus care poartă încă din uterul mamei o bască militară.

Afișul este însoțit de următorul mesaj: „A primit Medalia de Execelență a Președintelui, 2038”.

Medalia de Excelență este o înaltă distincție oferită anual militarilor israelieni cu ocazia Zilei Independenței Israelului.  

„Portretizarea militară a unui copil nenăscut este răscolitoare, indiferent de țară (...) Ideea că un spital de calitate va produce soldați buni este patologică”, argumentează jurnalista israeliană Mairav Zonszein într-un articol publicat în +972mag.com.

„Israelul, care susține constant că liderii palestinieni întrețin o societate care produce «teroriști» și că își educă copiii să urască, pare să uite de propriile sale rădăcini militariste”, mai scrie jurnalista.

Acest afiș publicitar apare într-un moment extrem de delicat în relația dintre Israel și Palestina.

De pe 30 martie, locuitorii din Fâşia Gaza manifestează de-a lungul graniţei dintre enclava aflată sub blocadă şi statul evreu pentru a reclama dreptul palestinienilor de a reveni pe pământurile de unde au fost alungaţi ori pe care le-au părăsit la crearea statului Israel, în 1948.

Cel puţin 119 palestinieni şi-au pierdut viaţa de la data respectivă sub gloanţele soldaţilor israelieni, potrivit autorităţilor din enclava palestiniană condusă de mişcarea islamistă Hamas.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Universitatea Columbia aplică primele sancţiuni studenţilor pro-palestinieni care nu părăsesc tabăra instalată în campus

China vrea să facă pace între Hamas și Fatah. Grupările palestiniene s-au întâlnit la Beijing

Imagini cu debarcaderul plutitor pe care îl construiește armata SUA în Gaza. Pentagonul spune că va costa 320 de milioane de dolari

David Cameron spune că Hamas a primit o „ofertă foarte generoasă” de armistițiu de 40 de zile în Gaza

Partenerii noștri