Live

Galerie Foto Imagini șocante cu un convoi civil atacat de ruși în Ucraina. 13 copii au fost uciși

Data publicării:
Imagini cu convoiul civil atacat de ruși în apropiere de Kupiansk. Sursă foto: SBU

Ucraina acuză forțele ruse că au ucis 24 de civili, dintre care 13 copii, în atacul asupra convoiului de mașini care încercau să părăsească zona de luptă din Kupiank, în regiunea Harkov. Serviciul ucrainean de securitate SBU a publicat imagini cutremurătoare cu trupuri de civili împușcați pe marginea drumului sau carbonizați în mașini.

Bilanțul inițial, anunțat sâmbătă, era de 20 de morți. Convoiul de mașini a fost atacat la ieșirea din orașul Kupiansk. Mașinile sunt ciuruite de gloanțe, iar o parte din ele au fost incendiate. Ocupanții lor au fost împușcați, unii dintre ei în mașină, alții pe marginea drumului. Câțiva oameni au fost carbonizați odată cu mașinile în care se aflau.

Un oficial ucrainean a declarat duminică, potrivit The Guardian, că un alt atac care a avut loc vineri asupra unui convoi civil, în apropiere de orașul Zaporojie, s-a soldat cu moartea a 30 de civili și a unui polițist.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus în mesajul său de sâmbătă noapte că Rusia pierde lupta, iar lumea nu va permite o întoarcere la vremurile de cuceriri coloniale. Liderul de la Kiev a anunțat că în cursul acestei săptămâni au recucerite mai multe orașe ocupate de ruși în Donbas şi vor fi şi mai multe.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Geoană, despre situația din Ucraina: „Nu va fi Al Treilea Război Mondial, dar ne îndreptăm către un război prelungit”

Şoigu anunţă că forţele ucrainene se retrag de pe toată linia frontului. Cât teritoriu a ocupat Rusia în Ucraina de la începutul anului

Scholz explică de ce nu vrea să le dea ucrainenilor rachete Taurus: „Nu poți chiar să le dai toate armele tale tuturor”

Șeful diplomației franceze spune că 150.000 de soldați ruși au fost uciși în Ucraina: „Eşecul militar al Rusiei este deja aici”

Partenerii noștri