Live

În timp ce trupele rusești se apropie de Kiev, primarul Vitali Kliciko spune că orașul mai are provizii pentru două săptămâni

Data actualizării: Data publicării:
Primarul Kievului, Vitali Kliciko. FOTO: Profimedia Images

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a spus vineri că el consideră că sunt aproape două milioane de locuitori ai orașului care au rămas, aceștia fiind prinși în mijlocul trupelor rusești care avansează pe câteva fronturi, transmite Reuters.

Primarul capitalei ucrainene spune că orașul, care în mod normal are o populație de 3,5 milioane, are destule provizii esențiale pentru a rezista câteva săptămâni, iar că liniile de aprovizionare rămân momentan deschise.

Fratele său, Wladimir, a adăugat, într-un interviu comun, că unii bărbați și unele femei care și-au însoțit familiile către relativa siguranță a vestului țării se întorceau pentru a lua parte la apărarea orașului.

„Credem că aproape două milioane de oameni încă se află în Kiev și este foarte important să oferim servicii oamenilor”, a spus Vitali, pentru Reuters, la un centru logistic din Kiev, unde el și ajutoare coordonau livrarea proviziilor de alimente și medicamente magazinelor și persoanelor izolate acasă.

„Acum avem electricitate, căldură, gaze, avem apă”, a adăugat acesta.

El a mulțumit țărilor care trimit provizii Ucrainei și a estimat că orașul are destule bunuri esențiale pentru a rezista încă două săptămâni.

Armata Rusiei este aproape de Kiev la vest și la nord-vest, unde au avut loc lupte grele, și a încercat să se apropie dinspre est și nord-est.

Oficialii ucraineni au spus că scopul final al rușilor este de a încercui orașul pentru a încerca să-l ocupe.

Vineri, forțele rusești s-au regrupat la nord-vest, conform imaginilor din satelit, Marea Britanie spunând că ar putea fi pregătiri pentru un asalt asupra orașului în următoarele zile.

„Ținta (invaziei rusești) este capitala Ucrainei, ținta este Kiev”, a spus Vitali. „Suntem pregătiți să ne apărăm orașul”.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

FT: Băncile occidentale au plătit taxe de 4 ori mai mari la bugetul Rusiei decât înainte de invazia Ucrainei

Jens Stoltenberg, vizită neanunțată la Kiev. Șeful NATO i-a promis lui Zelenski că livrările de arme către Ucraina vor crește

Echipament donat de Estonia pentru Ucraina va tranzita România. Militarii ucraineni se vor antrena cu acesta în țară

„Nu merge aşa. Țara este în război”. Ucraina a suspendat serviciile consulare din străinătate pentru bărbații de vârsta mobilizării

Partenerii noștri