Live

Joe Biden: Anunţul privind desfăşurarea de arme nucleare în Belarus este „periculos”

Data publicării:
Joe Biden, președintele SUA. Foto: Profimedia Images

Preşedintele american Joe Biden spune că anunţul făcut de omologul său rus, Vladimir Putin, privind desfăşurarea de arme nucleare tactice în Belarus este „periculos”.

„Sunt cuvinte periculoase şi este îngrijorător”, le-a declarat preşedintele american jurnaliştilor aflaţi la Casa Albă, relatează AFP, citată de Agerpres.

Putin a spus sâmbătă că Moscova urmează să desfăşoare arme nucleare tactice pe teritoriul aliatului său Belarus, situat la porţile Uniunii Europene.

Acest anunţ a intervenit la peste un an de la invazia rusă a Ucrainei, frontalieră atât cu Rusia, cât şi cu Belarus, şi a cărei armată a reuşit până în prezent să contracareze înaintarea forţelor Moscovei.

Cu toate acestea, Washingtonul a precizat duminică, prin vocea unui purtător de cuvânt, că nu are „nicio indicaţie” că un astfel de transfer a avut loc.

„Nu au făcut-o încă”, a spus Joe Biden marţi, citat de AFP.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

"Să oprim totul înainte ca Putin să arunce în aer întreaga lume". Cine sunt rușii care continuă lupta lui Navalnîi

Răzbunarea lui Putin după ce rușii au fost excluși de la Jocurile Olimpice. Liderul de la Kremlin îi dă replica lui Macron

Civilii din Harkov sunt ținuți de ruși în subsoluri ca să fie folosiți ca "scuturi umane". Cine fuge este executat (oficiali ucraineni)

Premierul Estoniei: Putin încearcă să transforme în armă amenințarea migrației în masă, pentru a diviza Europa

Partenerii noștri