Live

Kievul condamnă interviul lui Carlson cu Putin: Este o încercare de a legitima agresiunea rusă

Data publicării:
Mihailo Podoliak, consilierul principal al președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski. Foto: Profimedia Images

Consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak a condamnat, vineri, interviul luat preşedintelui rus Vladimir Putin de jurnalistul conservator american Tucker Carlson, considerându-l „o încercare incontestabilă” de a legitima agresiunea militară rusă împotriva Ucrainei şi consecinţele acesteia, transmite EFE, potrivit Agerpres. 

„Orice conversaţie/interviu cu entitatea (sic) Putin este o încercare incontestabilă de a legaliza 'regulile canibalului rus' (asasinate în masă, violenţă exemplară, confiscarea/furtul proprietăţilor altor, distrugere) în tradiţia politică occidentală”, a scris pe contul său de socializare X (fostă Twitter) Podoliak, cunoscut pentru mesajele sale filosofice privind problemele politice actuale şi care acţionează adesea ca purtător de cuvânt neoficial al administraţiei preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Podoliak a adăugat că „încercarea” lui Putin de a „justifica” genocidul ucrainenilor nu schimbă realitatea războiului şi nici nu „readuce Rusia la civilizaţie”.

Citește și: Putin spune în interviul dat lui Tucker Carlson că o înfrângere a Rusiei e "imposibilă". El exclude o invazie în Polonia sau Letonia

Fosta vedetă a reţelei conservatoare Fox News, Tucker Carlson, a difuzat joi un interviu controversat cu Putin în care liderul de la Kremlin a încercat să explice raţiunea din spatele invadării Ucrainei.

În interviul de peste două ore, Vladimir Putin i-a spus, între altele, lui Carlson că o înfrângere a Rusiei în Ucraina este „imposibilă” şi că exclude ideea invadării Poloniei sau Letoniei, două state în care ţara sa „nu are interese”.

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Președinta Georgiei a blocat prin veto adoptarea „legii rusești” care a scos zeci de mii de oameni în stradă

Toate activele, conturile, proprietăţile şi acţiunile Deutsche Bank din Rusia au fost puse sub sechestru

Rusia acuză Ucraina că a atacat regiunea Belgorod cu bombe ghidate franceze şi rachete anti-radar americane

"Scutul estic" al Poloniei. Varșovia se teme că ar putea deveni următoarea țintă a Rusiei și întărește 400 de km de frontieră

Partenerii noștri